Якою повинна бути тканина для робочого одягу

1112Безпека та комфорт робітників на виробництві повною мірою залежить від одягу та взуття, яке вони одягають на роботі. Інвестиції в правильний спецодяг в майбутньому будуть давати постійні прибутки, адже якісна тканина https://stg.ua/ru/cats-ru/halatnye-tkani/ не тільки зробить співробітників продуктивнішими, а й надасть їм відчуття професійності, невід'ємною частиною підприємства.

Причини придбання спецодягу

Особливість спецодягу - використання спеціальних тканин, які забезпечують безпечну роботу на виробництві та комфорт протягом усієї зміни. Важкі умови праці можуть значно полегшитись, якщо забезпечити персонал високоякісним індивідуальним захистом - халатами, костюмами, комбінезонами, рукавицями тощо. Це і впровадження культури безпеки на робочому місці, а також дотримання техніки безпеки для запобігання травмування.

Такий одяг зігріє узимку, влітку забезпечить комфорт у спеку, захистить від хімікатів, тож якість тканини має бути високою та має:

  • відповідати стандартам безпеки;
  • відводити вологу, добре пропускати повітря;
  • мати антистатичні властивості;
  • витримувати високу, низьку температуру;
  • мати хімічну стійкість чи вогнетривкі властивості.

Типи тканин для робочого одягу

Для спецодягу зазвичай використовують комбінацію кількох матеріалів, аби забезпечити комфорт та довговічність експлуатації. Найбільш популярні:

  • волокна поліаміду, наприклад, нейлон. Нейлон дуже широко використовують для пошиття робочого одягу, адже він міцний, стійкий до зношення. Попри те, що він довго сохне та утримує більше вологи, у комбінації з іншими матеріалами відрізняються довговічністю;
  • поліефірні волокна, або поліестер чудово відводить вологу, легкий. Він не мнеться, його зручно носити, а ще він м'який на дотик. У поєднанні з бавовною - оптимальне рішення для спецодягу, щоб отримати зручний та міцний одяг;
  • натуральні тканини - бавовна, вовна гарно утримують тепло, комфортні для тіла, однак не відрізняються довговічністю, якщо їх не поєднувати з поліволокном;
  • високоякісні тканини - виняткові за характеристиками та властивостями матеріали, які включають керамічні, вуглецеві волокна. Такі тканини використовують для спецпризначення - захисту від випадкового проколювання, порізів.

Має значення і вага використаної тканини для спецодягу, адже вона визначає рівень стійкості до зношування, повітропроникності і вона може мати легку, середню та важку вагу.

Крім того, спецодяг має мати стійкий колір, не залишати слідів фарби на тілі та не втрачати вигляд після прання. Міцність тканини також є ключовою, особливо якщо вона вогнестійка чи має антистатичні властивості. Вона дозволяє одягу служити довше та забезпечити захист робітника.

Усадка спецодягу не повинна бути високою, враховуючи застосування більш агресивних мийних засобів та жорсткі методи прання. Зазвичай якісна тканина ще на етапі її виготовлення сильно усаджується, тому у подальшому використанні вона не змінює розмір та форму після кожного прання, сушіння у машинці.

Також для пошиття спецодягу велику увагу приділяють розташуванню швів, їх розміру, його конструкції для зручності використання на виробництві.

Таким чином робочий одяг - не просто старий одяг, який можна одягнути на виробництві. Це спеціальний одяг з високоякісних тканин натуральних, синтетичних, які повинні забезпечувати безпеку працівника на підприємстві та комфортні умови праці. Так збільшується продуктивність роботи, покращується імідж компанії, а її прибутки збільшуються. Тож спецодяг - обов'язковий елемент укомплектування кожного робітника.

0
репостів
0
репостів