Найкраще дітям: як вибрати якісні речі для немовляти

Що може бути приємніше, ніж купувати милі чоловічки та строкаті пелюшки для свого малюка. Такі придбання завжди зворушливі та сентиментальні. Але як серед величезного розмаїття виробників вибрати дійсно якісні речі? У цій статті ми розглянемо основні нюанси, у яких варто розібратися молодим батькам.

234

Якість передусім

Дитячий одяг має бути якісним. Крапка. Тобто зшитий правильними швами, які не травмують ніжну шкіру немовляти. А також пофарбований гіпоалергенними барвниками, що не спровокують висип і свербіж у крихітки. Звичайно, багато чого впирається у сімейний бюджет, але ж зовсім не обов'язково купувати тонни речей. Нехай це будуть кілька комплектів на зміну, зате вони відповідатимуть всім перерахованим вище критеріям.

До речі, це стосується і посуду. Дитяча пляшечка має бути із стандартизованого харчового пластику, щоб не нашкодити здоров'ю та не розкришиться у разі падіння.

Вибір тканини

Так, сучасна текстильна промисловість пропонує все нові синтетичні волокна. Але одяг для новонароджених із натуральних тканин завжди має значно більше переваг. І якими б м'якими та оксамитовими не були сучасні поліестер і фліс - бавовна, льон і вовна перемагають у разі взаємодії зі шкірою. Звичайно, немає нічого страшного у придбанні зимового конвертика із штучним утеплювачем. Просто звертайте увагу на те, щоб прилеглий до тіла шар одягу містив не менше 95% натуральних складових.

А чим перете?

Якщо раптом ви дотримувалися всіх правил, але подразнення на тілі малюка все одно з'явилося, зверніть увагу на порошок для прання. Можливо, проблема криється саме в ньому. Віддавайте перевагу м'яким засобам, створеним спеціально для новонароджених. До речі, побутові поверхні в домі, з якими взаємодіє крихітка (сповивальний матрац, стілець для годування, постільна білизна), також обробляйте гіпоалергенними продуктами.

234234

Що простіше, то краще

Ще один фактор - простота крою. Це означає, що застібок на речах рівно стільки, щоб комбезик або кофтинка були функціональні. Уникайте зайвих дизайнерських рішень, ви ще встигнете прищепити своїй дитині смак до стильного вбрання. Перші півроку-рік нехай вашим натхненням стане мінімалізм. До небажаних елементів також віднесемо принти, вишивки, застібки-блискавки - такі деталі некомфортні під час носіння, подразнюють та навіть затиснюють шкіру.

Все за розміром

Рекомендуємо не купувати одяг на око, це ненадійний критерій. Краще орієнтуйтеся на фактичний зріст немовляти. Не буде проблемою, якщо ви додасте плюс 3-5 см, адже дітки в цьому віці ростуть дуже стрімко. Інколи бренди вказують замість сантиметрів приблизний вік дитини. Наприклад, 6, 9, 12 місяців тощо. У такому разі не полінуйтеся і прогляньте розмірну сітку марки. Так ви ніколи не розчаруєтеся у покупці.

0
репостів
0
репостів