Смаколики для киці: обираємо корисний корм своєму улюбленцю

RFC0ckLVUJdfRecnOB_l1rwQDPZK7adid49aCysxLKJLxWi-8Vd-V9LOnWlVB3ajGEHM9Ue704yJAtjtsuTwfi86esWBfNKt-dp_dmtUQ3908YQCSM6uidYIUGG67wWEclmX1IFdRg5GxoutYA

Будь-який спеціаліст вам скаже — немає універсальної відповіді на питання, чим ліпше годувати кота або кішку. У кожному випадку раціон необхідно добирати індивідуально, враховуючи особливості тварини. 

Виробники створюють різні лінійки кормів. Наприклад, для тварин, у яких є проблеми з нирками, пропонується продукт з низьким вмістом білка. Вагітній кішці потрібні корми з більшою калорійністю, тому що виношування кошенят забирає багато енергії, а потім починається період лактації. А якщо у вас кішка «у віці», то годувати її потрібно зовсім не так, як, наприклад, молодого некастрованого кота. Тож будь-яких універсальних рекомендацій щодо кормів, які підходять абсолютно для всіх, немає. 

Та є універсальні повнораціонні корми для дорослих вухатих (сухі та вологі), які є оптимальним харчуванням для домашнього улюбленця. Замовити смачну та корисну їжу для пухнастика зручно на сайті мережі гіпермаркетів «АШАН» — auchan.ua/korm-dlja-kotov/. До того ж там доступні опції доставки у відділення «Нової пошти», а також є кредитування на вигідних умовах. 

qp9bS5GZjZ4K0SB-_FLoGD_or79WZaf1-AvnxtxN46aVjxdnBXeOwzwRtpMGUfovFKWCBsAldrAKFBlIcWRIB8_eMCtEWI5pzfRuaWM8UIuIQC4QVIR4pbfi_dY4n-CH99QhCtZSgSkJOkft1g

Вивчаємо склад

Передусім ретельно прочитайте дані на етикетці корму. Адже часто на упаковці великими літерами зазначається «100 % натуральний та корисний», а у складі немає і натяку на підтвердження цього факту. 

Компоненти промислового корму для котів:

  • Натуральне м'ясо — в хорошому кормі на першому місці має бути зазначено не просто м'ясо, а його процентний вміст — приміром, свіже м'ясо курки 55 %, лосось 59 %. 

  • Висушене м'ясо (обезводнене) — висушене, позбавлене від рідини, зазвичай перемелене на борошно, його нерідко додають до котячих кормів. 

  • Субпродукти — допустиме їх додавання у корм, але важливо, щоб у складі продукту було перераховано, які саме додані субпродукти і їх процентне співвідношення (наприклад, печінка куряча 11 %). 

  • Мікс інгредієнтів. Є корми з безліччю сумнівних інгредієнтів у складі. Приміром, має насторожити «М'ясо та субпродукти» без зазначення, про що саме йдеться. До такого корму виробник може додати м'ясні відходи (кишки, пір'я, шкури, обрізки та інші сумнівні складники).

Якщо корм називається «Курячий», а в його складі перераховано безліч видів м'ясного борошна і субпродуктів (рибне борошно, куряча мука, мука з птиці, печінка куряча тощо) — це також привід замислитися. Адже незрозуміло, яке співвідношення м'яса і субпродуктів у даному різновиді котячого харчування. 

До дешевих кормів часто додають небажані домішки, зокрема, посилювачі смаку. Цей інгредієнт призводить до звикання, і потім буде важко відучити тварину від такого раціону. 

0
репостів
0
репостів