Що краще - ручний або автоматичний капучинатор

3654 b3 500x500Напевно, немає в світі жодного цивілізованої людини, яка жодного разу б не спробував ароматний і смачний кавовий напій - капучіно. Однак мало хто замислюється про те, що для отримання стійкою і пишної піни, яка красиво прикрашає чашку, необхідно використовувати таке побутове пристрій, як капучинатор. Далі розглянемо, які бувають піноутворювача молока і розберемо, як вони працюють.

Автомати вбудованого типу

Принцип роботи апарату полягає в різному тиску, завдяки якому по пластиковій трубці з зовнішнього контейнера надходить молоко в кавоварку. В результаті продукція спінюється і через носик приладу надходить в кружку.

Як правило, автоматичні кавоварки оснащені подвійними бойлерами, що дозволяє одночасно варити еспресо і утворювати пар. Коштують подібні машини, природно, дорожче, тому доцільно купувати їх для кафе і ресторанів. Удома ж можна використовувати обладнання з одним нагрівачем.

Спосіб застосування

Операції з варіння кави і збивання молока можна виконувати в будь-якій послідовності. Потужні агрегати здатні робити це одночасно, а ось побутове пристрій повинен періодично остигати.

Правила використання:

  • Трубка з силікону опускається в ємність з молоком.
  • Запускається процес збивання піни натисканням кнопки або іншим способом. Передбаченим певною моделлю кавоварки.
  • Відбувається надходження по трубці молока всередину пристрою.
  • Готовий продукт, через деякий час, виявиться в чашці.

Після приготування напою трубку рекомендується негайно промити, щоб молоко всередині не засохло, інакше зовсім швидко там з'явиться неприємний запах.

 DSC1227 970

Плюси і мінуси автоматичних капучинатором

До переваг можна віднести наступне:

  • Утворення піни займає зовсім мало часу.
  • Немає необхідності контролювати роботу машини - вона все зробить сама.

Однак є й недоліки:

  • Слід кожен раз мити трубку капучинатора.
  • Кожного тижня потрібно чистити всі деталі приладу. Для цього варто придбати спеціально розроблені виробником таблетки, які усувають запах і прибирають жирні залишки.

Напівавтомати

Принцип роботи пристрою теж не відрізняється складністю. На трубку, що подає пар, надівається спеціальна насадка, оснащена отворами, під назвою панарелло. З її допомогою відбувається збивання молочної продукції. Утворений в нагрівачі пар йде по трубці, поступово нагріваючи рідину, після чого вона збивається до необхідної консистенції. Цей момент користувач контролює самостійно.

Правила використання

Застосування ручного пристрою вимагає деякої вправності, до такої роботи доведеться звикати. Найоптимальніша пінка виходить при температурі від 60 до 70 оС. При високих показниках молоко знайде присмак кип'яченого, який багатьох відштовхує.

Покроковий процес:

  • Наливається в пітчер молоко, спускається невелика кількість пари.
  • Під насадку поміщається ємність, трубка опускається в рідину на півсантиметра і починає подаватися пар.
  • Вручну регулюється кут нахилу насадки, в рідини повинна утворитися воронка.
  • Після збільшення обсягу молока приблизно вдвічі насадка занурюється ще нижче, прогріваючи молоко ще більше.
  • Подача пара відключається.

Переваги і недоліки

До плюсів ручних пристроїв можна віднести наступне:

  • Простий догляд.
  • Низька вартість.

Недоліком є ​​довгий процес готування, принаймні довше, ніж в автоматичному пристрої.

Купити надійний капучинатор високої якості можна в інтернет-магазині https://clatronic.com.ua/

0
репостів
0
репостів