Поради по догляду за домашніми тваринами

З давніх часів було прийнято заводити вихованця, який брав участь у домашніх справах. Кішки вели боротьбу з гризунами, а собаки охороняли будинок або ходили на полювання з господарем. На сьогоднішній день домашня тварина є улюбленцем всіх членів сім'ї, який допомагає впоратися із самотністю, піднімає настрій, а також з дитинства розвиває почуття відповідальності. Перш ніж завести чотириногого друга, необхідно ознайомитися з правилами догляду за ними. Адже від серйозності підходу господаря до вивчення цього питання залежить здоров'я та емоційний стан тварини. Дякуючи експертам інтернет-зоомагазину LovePet ми наведем основні поради.

Важливі моменти при придбанні домашнього вихованця

Кожен господар бажає для свого улюбленця рости здоровим, активним і енергійним. Для цього необхідно знати деякі моменти для його подальшої якісного життя:

  • Тварина, як маленька дитина, вимагає до себе великої уваги і турботи. Воно не може самостійно здійснювати догляд за своїм тілом, харчуватися і проводити інші процедури, тому вся відповідальність лягає на господаря.
  • Заводити вихованця потрібно в тому випадку, якщо у вас достатньо вільного часу або здійснити догляд за ним можуть інші члени сім'ї.
  • Робити щеплення необхідно всіх тварин за встановленим графіком, незалежно від породи.
  • Обробляти чотириногого друга від бліх і вошей необхідно, навіть якщо він не виходить на вулицю.
  • Вчасно проводити дегельмінтизацію кішок і собак.

Основні правила по догляду за домашніми вихованцями

Збираючись завести домашнього вихованця потрібно ретельно вивчити його особливості, навколишні фактори, які негативно можуть вплинути на нього, і звичайно ж ознайомитися з основними рекомендаціями якісного догляду за ними. Вони можуть відрізнятися один від одного в залежності від виду тварини, але прийнято вважати до всіх вихованцям єдині:

Підібрати правильну їжу.

Не секрет, що здоров'я, зовнішній вигляд і настрій тварини залежить від збалансованого харчування. Слід ретельно вивчити які корми і в якій кількості потрібно давати тварині. Також не варто забувати, що вихованці потребують додаткових вітамінах, мікроелементах і інших корисних речовинах, які потрібні їм для нормального росту і розвитку. Ні в якому разі не можна годувати котів кормом для собак і навпаки, у них різна травна система.

Проведення регулярної гігієни.

Тварини сприйнятливі до ряду бактерій, які викликають численні захворювання. Тому не варто забувати щодня проводити особисту гігієну вихованця (купання, чищення вух, стрижка пазурів і вовни (якщо необхідно), гігієна очей і зубів, розчісування колтунів). Ці процедури здатні зробити улюбленця не тільки привабливим і доглянутим, а й здоровим. Як часто і правильно проводити ці заходи вам підкаже ветеринарний лікар.

Прибирання в приміщенні і чистка спального місця.

Жнива у приміщенні, де живе тварина, потрібно проводити регулярно, а місце його проживання зберігати в чистоті. Туалет вихованця рекомендується чистити після кожного сечовипускання або акту дефекації, так як це середовище створює умови для розмноження бактерій. Прилади для їжі і води повинні бути завжди чистими, щоб уникнути появи кишкових захворювань.

Спостереження за станом здоров'я.

Щоб зберегти домашній тварині міцне здоров'я необхідна регулярна консультація і огляд ветлікаря. Він допоможе на ранньому етапі виявити проблеми і захворювання вашого чотириногого друга і своєчасно почати лікування. Тому відвідування спеціаліста потрібно регулярно.

Наявність щеплень.

Не менш важливим пунктом по догляду за вихованцями є своєчасна вакцинація. Щеплення необхідні тварині в разі виникнення будь-якого інфекційного захворювання, яким їм властиво захворіти. Графік щеплень встановлює фахівець, який має величезний досвід і знання в сфері тварин.

Для багатьох домашня тварина рівносильно члену сім'ї, тому за ним повинен здійснюватися якісний догляд і турбота. Перш ніж завести вихованця варто відповісти собі на питання, чи готові ви приділяти достатньо часу і сил на нього? І якщо ж все-таки зважилися, можете звернутися в наш інтернет-магазин, де досвідчений персонал відповість на будь-яке питання про тварин.

0
репостів
0
репостів