Зовнішні двері для котеджу. Поради експертів Lemard

Вхідні двері в котедж, як і квартирні двері, служать кордоном між зовнішнім світом і внутрішнім простором будинку. До їх естетичних і практичних характеристик пред'являються особливі вимоги. Головна особливість металевих вхідних вуличних дверей - вони експлуатуються в більш суворих умовах, ніж вхідні двері в квартиру, розташована в під'їзді. Адже на них не ллється злива, не сиплеться сніг, вона не розжарюється від сонячних променів в літню спеку.

А хороші вуличні двері, подібно вірному вартовому, стійко витримує капризи природи і зберігає свій бездоганний вигляд, залишаючись надійним форпостом довгі роки. Щоб не допустити помилок у виборі вуличних металевих дверей, важливо усвідомити: не кожні вхідні двері можуть використовуватися в режимі «будівля-вулиця».

5 важливих характеристик

Якісні вхідні вуличні двері повинні бути:

  1. Надійними, добре захищати житло від несанкціонованого проникнення.
  2. Практичними, оскільки щодня по багато разів відкриваються і закриваються.
  3. Привабливими зовні, щоб гармонійно поєднуватися з фасадом будинку і органічно вписуватися в інтер'єр приміщення.
  4. Утепленими, щоб зберігати комфортний мікроклімат в холодну погоду і забезпечувати енергозбереження.
  5. Не схильними до корозії, вицвітання декоративного покриття і іншого негативного впливу навколишнього середовища.

Ціна помилкового вибору

Господарі, які не врахували всіх нюансів правильного вибору металевих дверей в котедж, часто стикаються з такими труднощами:

  • Запотівання зсередини.
  • Промерзання і обмерзання окремих ділянок дверного полотна і коробки.
  • Деформація декоративної панелі за рахунок впливу вологи, яка легко засвоюється.
  • Розшарування.
  • Зміна початкового відтінку кольору декоративного покриття.

В результаті страждає не тільки вид двері, але і порушується її функціональність. Щоб уникнути проблем, слід уважно вивчати всі параметри вироби при покупці.

Якщо провести паралель між вуличними утепленими металевими дверима і верхнім одягом людини, то можна сказати наступне. Вибираючи куртку для дощової погоди, ми вважаємо за краще, щоб річ була виготовлена ​​з водовідштовхувальної тканини. А для її внутрішньої частини (підкладки) не потрібна наявність такого ефекту, тканина просто повинна бути приємною на дотик і практичною в носінні.

Що ж стосується двері, то вплив атмосферних опадів і інших природних явищ відбувається як на зовнішню частину, так і на внутрішню. Адже, наприклад, відкриваючи двері на вулицю в мороз, снігопад або під час зливи, ми випробовуємо на міцність і декоративну панель, встановлену з внутрішньої частини дверей. Вхідні двері промерзають, піддаються впливу ультрафіолету і псуються. Одна з поширених проблем, характерних для вуличних дверей - це конденсація.

Звідки з'являється конденсат

Скупчення вологих крапель можна помітити на накладках, ручках, вічках і внутрішній частині вхідних вуличних утеплених дверей. Чому виникає таке явище? Сталь, з якої виготовляються двері, відрізняється високою теплопровідністю. Вона практично в триста разів перевищує теплопровідність дерева. При охолодженні метал стає провідником холоду. З'являється іній. Основні причини випадіння конденсату на двері:

  • У приміщенні присутня підвищена вологість.
  • Занадто велика різниця температури повітря в будинку і на вулиці.

«Містки холоду» утворюються дверною коробкою, ребрами жорсткості і іншими деталями, незважаючи на використання матеріалу для теплоізоляції. Конденсування негативно відбивається на стані двері, тому варто потурбуватися про те, щоб йому запобігти.

2 способи запобігання конденсації вуличних дверей

Гостра проблема конденсації не характерна для регіонів, де невелика вологість повітря і відсутні морози. Що ж стосується територій, де зими суворі, а осінь і весна - дощові, там про запобігання збирання вологи на дверях важливо особливо подбати. В іншому випадку можна зіткнутися з глибокою корозією металу. Спочатку волога накопичується в місцях, де ускладнено фарбування, а в результаті може поржавіти вже виріб.

Щоб уникнути конденсування, можна виконати наступні дії:

  1. Встановити додаткові двері в холодний тамбур.
  2. Встановити вхідні двері в будинок з терморозривом

Давайте розберемо кожен спосіб докладніше. У першому випадку на вході з вулиці вас будуть зустрічати сталеві двері. Відкривши їх, ви опиняєтеся в холодному тамбурі, який не опалюється. Його глибина повинна становити не менше одного метра. Далі слідують двері з дерева або пластика. Після їх відкриття ви потрапляєте в житлове приміщення.

У другому випадку, як тільки ви відкриваєте вхідні металеві двері з терморозривом, то відразу ж опиняєтеся в житловому приміщенні.

Ефективне рішення - поділ шарів

Вхідні двері з тер морозривом не дають промерзати внутрішній стороні за рахунок того, що встановлений на ній метал не стикається з вуличною стороною. Металеві двері з терморозривом допомагають запобігти 3 проблеми:

  1.  Промерзання.
  2.  Продування.
  3. Обледеніння.

Це досягається завдяки тому, що зовнішня і внутрішня частини вхідних вуличних дверей з терморозривом не стикаються між собою. Між двома шарами металу встановлюється спеціальний прошарок з низькою теплопровідністю, тому матеріали з високою теплопровідністю не передають один одному свої температури. Створення «містків холоду» виключається.

Щоб не зіпсувати красу

Двері, які відокремлюють приміщення від вулиці, можна розділити на такі типи:

  • Технічного призначення (двері в складське приміщення, сарай або підвал).
  • Вхідні дверні групи (комплексне дизайнерське рішення, яке застосовується для оформлення входу в торгівельні та офісні центри, адміністративні будівлі).
  • Двері на вході в котедж, будинок, під'їзд.

Ціна на якісні металеві вхідні вуличні утеплені двері з цікавими дизайнерськими рішеннями, безумовно, на порядок перевищує номінальну вартість технічних дверей. Тому для господарів важливо зберегти виріб в первозданному вигляді, щоб воно надійно служило довгі роки. Купуючи вхідні двері для заміського будинку, під'їзду, офісу або інші вуличні двері, важливо вжити заходів захисту зовнішнього покриття:

  • Встановити козирок, який захистить двері від дощу, снігу та граду. Він також запобігатиме негативному впливу ультрафіолету в сонячні дні. Якщо безпосередньо над дверима розташовується балкон другого поверху - вважайте, що проблема вирішена. Він або інші архітектурні форми можуть служити природним бар'єром для захисту. Головне - не допускати, щоб двері страждали від погодних явищ.
  • Замовити спеціальну атмосферостійку обробку двері. Це нанесення антикорозійного грунту або метод подвійної фарбування.
  • При установці вуличних металевих дверей з терморозривом, а також дверей без цієї функції краще вибрати панель, оброблену особливим захисним лаком.

Якщо двері без терморазриву

Якщо ви не плануєте купити вхідні двері з терморозривом, то подбайте про власний комфорт і довговічності вироби наступними способами:

  • Замовте утеплення коробки двері.
  • Відмовтеся від вічка. Краще двері будуть суцільні, щоб не спровокувати появу обмерзання.
  • Для запобігання примерзання тяг вертикальних ригелів до коробки вибирайте замки без вертикального приводу.
  • Створіть тамбур (він повинен бути герметичним і не опалюватися).
0
репостів
0
репостів