Покупки в онлайн магазинах Польщі: який спосіб доставки вибрати?

Останнім часом все більш популярним і поширеним способом здійснення покупок у Польщі стають саме покупки через інтернет-магазини або ж через сайти відомих брендових марок одягу. Однак здійснюючи подібного роду покупки, багато покупців з-за кордону не дуже обізнані про способи доставки і необхідний час очікування. Отже, як же замовити річ в інтернет-магазині і скільки часу необхідно чекати доставку, розповімо в сьогоднішній статті.

Один з найпоширеніших і зручних способів замовлення потрібної вам речі через інтернет - це замовлення на стаціонарний магазин, який знаходиться в одному з торгових центрів або ж десь в місті.

Тут все просто. Ви заходите на електронну сторінку магазину, вибираєте вподобану вам річ, заповнюєте анкету з зазначенням кольору, розміру та інших нюансів замовлення і вибираєте графу «замовити в стаціонарний магазин», де обов'язково буде вказана адреса і контактний телефон. При замовленні необхідно буде ввести свою електронну адресу та номер телефону, куди прийде повідомлення про те, що замовлення прибуло і чекає вас в місці отримання. Зазвичай це займає один день, якщо, звичайно, товар знаходиться в межах Польщі, а не за кордоном.

Такий же принцип замовлення і в звичайному онлайн магазинчику, оборот якого не такий великий і управляє яким звичайний підприємець. Ви так само на сайті заповнюєте всі необхідні дані, вказуєте адресу доставки (це може бути і у вашій країні), вказуєте контактну інформацію. На електронних сторінках магазинів обов'язково буде вказано спосіб доставки і кур'єрська фірма, з якою співпрацює компанія і підприємець.

Тим, хто оформляє замовлення через онлайн магазини на стаціонарний магазин або ж до себе додому, слід знати, що в Польщі доставка зазвичай здійснюється за допомогою відомих кур'єрських фірм DPD, DHL, UPS і GLS. Саме ці компанії протягом доби доставлять вам будь-який товар ПО ТЕРИТОРІЇ ПОЛЬЩІ. Якщо справа стосується посилок за кордон, тут вже зовсім інша історія. Сама доставка обійдеться значно дорожче і час доставки посилки займе більш ніж 2 дні.

Але є оптимальний варіант на цей випадок - посередницький сервіс http://sat-ua.link/. Ви замовляєте товар на спеціальну адресу сервісу, а вже далі він за надзвичайно вигідною ціною перешле його до України. Sat-link бере на себе всі клопоти з пакування, митного оформлення і транспортування.

Ще один спосіб замовити товар через онлайн магазин - це оформити замовлення на адресу свого родича, знайомого або приятеля, який живе в Польщі. Це дуже зручний і простий спосіб, адже в разі будь-яких проблем ваш друг тут же зв'яжеться з вами і пояснить в чому проблема і які є варіанти її вирішення.

Для тих, у кого немає знайомих і родичів, що живуть в Польщі, а потрібний вам товар продає підприємець, у якого немає стаціонарного магазину і більше нікуди доставити товар, існують посередницькі фірми, яких останнім часом досить багато розвелося в прикордонних регіонах.  Це фірми, які займаються замовленням потрібних вам товарів на свою адресу, після чого ви зможете приїхати і забрати вашу річ, а працівник фірми виставить вам чек і навіть випише TAXFREE. Але варто зауважити, що такі посередницькі фірми беруть невеликий відсоток за надану послугу. Зазвичай це 5% від вартості товару, що виходить дорожче ніж у Sat-link.

Ще один трохи важкий для іноземців спосіб доставки товарів - це замовити цікаву для вас річ на пошту. Перша трудність, з якою ви зіткнетеся - це анкета, де можна легко заплутатися з адресою чергового філії польської пошти. Інша і не менш важлива умова - це те, що посилка буде йти набагато довше, ніж якби ви замовили через кур'єрську фірму. Зате забрати посилку ви можете протягом 14 днів, що досить-таки зручно для іноземних громадян, якщо раптом станеться який-небудь форс-мажор.

0
репостів
0
репостів