Обираємо меблі у вітальню

До меблів для вітальні пред'являються особливі вимоги, так як ця кімната зазвичай виконує безліч функцій. Вона є місцем збору домочадців вечорами, зоною для прийому гостей і проведення сімейних заходів. Тут прийнято залишати на ніч друзів і родичів у разі потреби. А в деяких сім'ях в залі ще облаштовується робочий куточок або їдальня зона. Наша стаття допоможе вам відповісти на питання, які меблі вибрати для вітальні, щоб там було приємно проводити час з сім'єю або гостям. А якщо не знаєте де купувати меблі, то до ваших послуг Магазин Комфорт Меблі, який працює на ринку з 2004 року і пропонує цікаві рішення за приємними цінами.

Комплект меблів в залежності від призначення і функцій вітальні

Стандартно в вітальні присутні:

  • м'які меблі - дивани, крісла, пуфи;
  • корпусні меблі - модульні і стінки гірки, стелажі, шафи, тумба під ТВ, комоди;
  • журнальний або столик-трансформер.

Додатково може знадобитися комп'ютерний стіл і обідня група.

Вибираємо м'які меблі

В кімнату, призначену для перегляду телевізора з сім'єю і рідкісних посиденьок з друзями, слід вибирати зручні, місткі м'які меблі. Якщо розміри приміщення дозволяють, то підійде великий диван з парою крісел або пуфів. Якщо ж простір обмежений, то оптимально придбання кутової моделі, так як у випадку з такою конструкцією зазвичай пустуюче місце в кутку буде ефективно задіяно. Вибір дивана ще залежить від того, чи будуть на ньому спати гості або домочадці. Якщо так, то підбирається зразок з комфортним спальним місцем. Якщо немає, то можна вибрати модульний або інший оригінальний диван.

Вибір стінки у вітальню

У сучасному виконанні вона буває двох видів:

  • модульна;
  • стінка-гірка.

Перший зразок являє собою набір з декількох елементів, які можна комбінувати з урахуванням особистих переваг і особливостей приміщення. Комбінації збираються з:

  • книжкових, платтяних, барних, посудних шаф;
  • полиць і консолей;
  • тумб під ТВ та іншу техніку і комодів.

Меблі, що складається з модулів, підібраних індивідуально, повністю відповідає потребам, бажанням і можливостям покупця. Що важливо, елементи такої вітальні можна використовувати окремо і купувати поступово. 

Стінка-гірка має продуману виробником конструкцію, що складається з тих же елементів, що і у модульної. Принциповою її відмінністю є незмінність комплектації і габаритних розмірів за бажанням покупця. Хоча багато виробників передбачають різноманітні модифікації стінок з однієї колекції. Адже часто клієнту подобається дизайн моделі, але наявність, наприклад, громіздкого шафи в комплекті змушує відмовитися від такої покупки. Саме тому фабрики випускають як укомплектовані по максимуму варіанти, так і полегшені стінки-гірки.

Вибираємо інші предмети меблів

Якщо ви купили стінку, то необхідність в окремій тумбі для ТВ відпадає, так як зазвичай вона присутня в готовому наборі. У зворотному випадку необхідно потурбуватися про місце для розташування телевізора, акустичної системи і іншої цифрової техніки. Тумба для ТВ повинна відповідати наступним критеріям:

  • міцність і надійність;
  • відповідність дизайну стилістиці приміщення;
  • відповідні розміри для розташування всієї наявної техніки.

Іноді такі меблі додатково використовується для зберігання CD-дисків, журналів та іншої дрібниці. В цьому випадку потрібно вибирати тумбу з висувними ящиками або закритими полицями.

Журнальний столик - це невеликі службові меблі, виконують ряд важливих функцій. Їх використовують для:

  • чаювань у вітальні;
  • розташування книг, газет, журналів, які завжди потрібно тримати під рукою;
  • в якості основи для розміщення красивої вази з квітами або іншого інтер'єрного декору.

Головний критерій вибору журнального столика - це гармонійне його поєднання з іншими предметами обстановки. Розмір, дизайн, конструкція не мають принципового значення. Вибір цих параметрів залежить виключно від смаку господарів будинку або квартири. 

У вітальні прийнято розташовувати різні інтер'єрні статуетки, вази та інші гарні речі. Також в читаючих сім'ях в залі зазвичай зберігаються книги. Правильно організувати зберігання цих предметів дозволяють стелажі, книжкові шафи, вітрини, полки. З вибором таких меблів необхідно бути обережним, так як в скромних за площею приміщеннях відкриті поверхні і велика кількість декору на них можуть викликати почуття захаращеності. Якщо ж вітальня простора, то можна підібрати стильну композицію з тумби, комода, шафи-вітрини і т.д.

Матеріали для виготовлення меблів в вітальню

Меблі у вітальні експлуатується досить інтенсивно, при цьому вони завжди повинні виглядати презентабельно, щоб радувати господарів будинку і захоплювати гостей. Саме тому для корпусних та м'яких предметів меблювання необхідно вибирати якісні і зносостійкі матеріали. Для оббивки дивана підійде:

  • натуральна шкіра, замша;
  • шенилл;
  • флок;
  • жаккард.

Ці покриття характеризуються високою стійкістю до стирання, практичністю, довговічністю, естетикою.

Для створення корпусних меблів використовують переважно:

  • ЛДСП - з нього роблять каркас шаф, тумб, комодів;
  • пластик, МДФ - фасади;
  • різні ПВХ плівки, емалі для декорування фасадів.

Ці матеріали в міру міцні, довговічні, привабливі зовні, доступні за ціною. Масив дерева також застосовується для створення корпусних меблів в вітальню, але в більш дорогих моделях.

Додатково виробники використовують дзеркало і скло різних видів. За допомогою цих матеріалів оформляються дверцята шаф і вітрин. Не варто забувати і про фурнітуру для корпусних меблів в зал. Її якість впливає на комфорт в процесі експлуатації. Ручки на фасадах повинні бути зручними, безпечними і красивими, так як вони є не тільки функціональним елементом, а й декором корпусних меблів.

0
репостів
0
репостів