Скільки коштує доставка автомобіля із США і як вона відбувається

Сьогодні покупка автомобілів в США є вже звичною справою для багатьох українців. Пов'язано це з тим, що в Америці можна купити на аукціоні дійсно хороші автомобілі в бездоганому стані за приємною ціною. Завдяки цьому будь-який бажаючий може придбати машину за океаном набагато дешевше, ніж в Україні. Але купити автомобіль - це півсправи, складніше його доставити.

Доставити машину з Америки можна за допомогою різних компаній, що надають подібні послуги. Але потрібно розуміти, що далеко не кожна фірма може на 100% гарантувати швидку і безпечну доставку. Тому звертатися краще лише до перевірених фахівців, які мають великий досвід доставки в Україну транспортних засобів з США. Ви можете на сайті Taurus Group ознайомитись з їх пропозицією, ми лише розповімо в деталях як саме відбувається цей процес.

Як довго доставляється авто з США

Всі машини з Америки в Європу доставляються вантажними кораблями, які відправляються з Східного узбережжя. Це найкоротша відстань з Америки в європейські держави. Найбільші порти, з яких йде доставка, знаходяться в Нью-Йорку і Нью-Джерсі. Тому тривалість доставки авто з США безпосередньо залежить від того, в якому штаті та місті купується машина. Наприклад, з Сан-Франциско або Фенікса, розташованих на Західному узбережжі, техніка може доставлятися на територію України до 3 місяців. Пов'язано це з тим, що в даному випадку вона буде відправлятись з порту в Лос-Анджелесі, і вантажному кораблю потрібно зробити немаленький гак, пропливши зайві сотні кілометрів.

Доставка авто з США умовно ділиться на кілька основних етапів:

  1. Доставка машини в порт за допомогою автотранспорту. Терміни залежать від дальності аукціонної майданчика до найближчого порту. В середньому етап займає 3-11 днів.
  2. Завантаження транспортного засобу в контейнер. У контейнерах вміщується 3-4 легкові машини. Навантаження супроводжується оформленням всієї необхідної документації, і на це теж йде час. Середня тривалість етапу становить 2-7 днів.
  3. Завантаження безпосередньо на судно. Все залежить від наявності вільного місця на кораблі і графіка відправки. Терміни - 1-7 днів.
  4. Перевезення контейнера через Атлантичний океан в Одесу. Терміни цього етапу можуть бути абсолютно різними. Все залежить від безлічі факторів: тип судна, його маршрут, порт відправки, час рік та інше. Умовно цей етап займає від 3 до 4 тижнів.
  5. Прибуття контейнера з машиною в порт і його розвантаження. Розвантаження контейнера і розпакування автомобіля супроводжуються оформленням всіх необхідних паперів і сплатою мит. Самому все зробити, особливо не маючи досвіду, досить складно. Тому більшість людей і звертаються в спеціалізовані компанії, щоб в порту Одеси цим питанням займався досвідчений експедитор. Якщо розвантаженням машини займається експедитор, то займає даний етап від 3 до 5 днів.
  6. Після оформлення всіх документів і розпакування машини її можна доставляти в будь-яке місто України. Зробити це можна самому або все зробить компанія, в якій замовлялася доставка автомобіля.
    З огляду на всі пункти, слід зазначити, що багато в чому швидкість доставки залежить від різних чинників, вплинути на які неможливо.

Вартість доставки та непередбачені фактори в процесі транспортування

Багатьох людей цікавить не стільки терміни доставки авто з США, скільки вартість послуги. Насправді ціна залежить від різних чинників:

  • перевізник;
  • марка машини, рік її випуску і розміри;
  • тип контейнера;
  • місто, у якому купується авто.

Сказати заздалегідь точну вартість транспортування автомобіля з США неможливо. Однак можна дізнатися приблизні ціни на витрати:

  • Транспортування по території Америки - від 200 до 400 доларів.
  • Акциз - до 670 доларів.
  • Мито і ПДВ - 10-20% від вартості машини.
  • Митне очищення та послуги експедитора - близько 900 доларів.
  • Податок у пенсійний фонд - 3-5% від вартості.

Але навіть з урахуванням всіх витрат покупка автомобіля за океаном вийде дешевше, ніж якщо купувати точно таке ж авто на території України.

Варто враховувати, що під час доставки може статися безліч непередбачених ситуацій. Починаючи від складнощів переміщення по території Америки, і закінчуючи затримками із відправкою в порту. Також можуть виникнути складнощі з оформленням документів на відправку і багато іншого. Тому непередбачені фактори можуть зіграти важливу роль в швидкості доставки транспортного засобу в Україну.

0
репостів
0
репостів