Які бувають конвекційні печі і як їх застосовують

Конвекційна піч - це різновид професійного теплового обладнання для виробництва страв в пекарнях, на підприємствах громадського харчування і торгівлі. Техніка використовується для випікання хліба і булок, розігріву виробів з м'яса, риби, овочів. Продукти повністю пропікаються, мають апетитну хрустку скоринку. Асортимент подібної техніки ви можете подивитись тут https://et-e.com.ua/pechi-i-parokonvektomaty/pechi-konvekcionnye/

Панель управління

  • Механічна. Найбільш простий, недорогий і надійний тип управління. Набір функцій обмежений. Параметри приготування задаються вручну. Механічні поворотники і важелі доповнені індикаторами виконання. Подібне поєднання розширює можливості обладнання. Кухареві необхідно завантажити вироби, виставити температуру і можна випікати. Техніка підійде для установки в їдальнях, кафе та бістро, де немає необхідності створювати складні десерти.
  • Електронна (сенсорна). Дозволяє запрограмувати обладнання не тільки на приготування, але і впорскування води для пароувлажнения. Всі задіяні параметри відображаються на дисплеї. Контроль випічки не потрібно. Різноманіття режимів робить устаткування незамінним для ресторанів і пекарень високого класу. Завдяки точній настройці в конвекційних печах з сенсорною панеллю можна випікати страви будь-якої складності. 

Типи професійних конвекційних печей. Принцип роботи

Конвекція є рівномірний розподіл гарячого повітря. Вентилятор з електричним приводом встановлюється на задню стінку печі, переміщує повітряні потоки в робочому просторі камери. Страви на всіх рівнях прогріваються однаково.

  • Бойлерні. Під дією високих температур в ємності з водою утворюється пара, який подається в камеру. Недолік застосування конвекционної печі з бойлерних нагріванням - накип на тені парогенератора, тому використовується пом'якшувач води. Габарити обладнання досить значні, печі цього типу підійдуть лише для середніх і великих технологічних зон.
  • Інжекторні. Форсунка подає воду всередину камери. Рідина потрапляє на вентилятор, розпорошується на Тени і перетворюється на пару з постійною температурою 100 ° C. Конденсат збирається в колектор і йде в каналізацію. Призначення конвекционної печі з інжектором - швидка теплова обробка напівфабрикатів і продуктів без висихання. Встановлюються як в великих, так і в малих технологічних зонах.
  • Без пароутворення. Моделі обладнані одним вентилятором і Теном. Жар швидко і рівномірно розподіляється у внутрішньому просторі, гарантуючи готовність на всіх рівнях. Апарати використовують на кухнях невеликих ресторанів і кафе, точках фаст-фуд і піцеріях для випічки мілкої продукції. Широкий діапазон температур 50-300 ° C дозволяє готувати прості по рецептурі другі страви, в тому числі із заморожених напівфабрикатів.

Конвекційні печі. режими приготування

  • Конвекція - повітря, нагріте до 300 ºС, циркулює під дією вентиляторів. Вироби рівномірно пропікаються. Використовується для випічки, смаження м'яса, риби, птиці, підігріву продукції, розморожування заготовок.
  • Пар - максимальна температура в камері 100 ºС. Режим застосовується для варіння супів, бланшування і гасіння. Після теплової обробки зберігаються корисні речовини і вітаміни в продуктах. Втрати ваги мінімальні.
  • Парозволоження - комбінація пари і конвекції дозволяє не використовувати масло і жир. Продукція не підгорає та не висихає. Можливо поєднання смаження, гасіння, випікання і глазурування. Температурний режим, підтримуваний всередині робочої камери, 30-300 ºС. Ви можете приготувати примхливі продукти (наприклад, бісквіти, суфле), м'ясо, рибу і морепродукти, овочі за оригінальними рецептами.

Наступний значимий параметр - число рівнів. Для маленького кафе і відділу готової продукції в магазині підійде апарат c чотирма листами розміром 429 * 345 мм або 460 * 330 мм. Хлібозавод і великий ресторан потребують техніку на 10-16 листів розміром 600 * 400 мм.

Важливий матеріал виготовлення дверцята. Він повинен бути міцним, так як під час вивантаження продукції скло можуть зачепити листом. Природна конвекція запобігає теплові втрати. В результаті охолоджується зовнішнє скло, і кухар не обпалюється під час роботи.

Промислові конвекційні печі. Правила експлуатації

Збільшити термін служби апаратів допомагає дотримання умов використання.

  • Завантаження / вивантаження страв і напівфабрикатів. Не допускається перевантаження техніки. В іншому випадку збільшується час приготування, погіршується якість виробів. При одночасному приготуванні різних продуктів, листи розміщують від середини по черзі: спочатку вище (випічку, десерти), потім нижче (м'ясо, овочі, рибу). Дверцята під час роботи не відкривають, так як порушиться тепловий режим, прийде в непридатність ущільнювач.
  • Очищення печі. Інтенсивне використання вимагає очищення після кожної зміни. Для цього на 5-10 хвилин наганяють пар, відключають харчування і протирають камеру м'якою тканиною, змоченою спеціальним засобом. Жорстка щітка застосовується для чищення пригоріла їжі. Засоби з абразивними частинками заборонені до використання. У моделей з пароувлажнением перевіряють рівень конденсату в лотку. 

Компактні розміри обладнання роблять його незамінним в точках швидкого харчування, шкільних їдалень, підприємствах, що працюють на заморожених напівфабрикатах. Конвекційні печі характеризується продуктивністю, демократичною ціною. Перевага апаратів - швидке нагрівання, економія енергоресурсів, збереження поживних властивостей, вітамінів і мікроелементів в продуктах.

0
репостів
0
репостів