Антисептик для бань і саун: різновиди і способи нанесення

лазня просочена антисептикомСпоруда лазні або сауни полягає не тільки в гігієнічних процедурах, але і в більшій мірі в забезпеченні присадибної ділянки комфортним відпочинком, і відповідно в якості будматеріалу вибирається екологічно чиста натуральна деревина. Тільки природні характеристики дерева можуть створювати необхідний настрій в подібних будівлях, призначених для зміцнення здоров'я і отримання душевної рівноваги.

Технічні показники деревних порід за багатьма характеристиками перевершують такі матеріали, як пластик, цегла або природний камінь, однак для тривалого збереження властивостей дерева необхідна його спеціальна обробка антисептичними просоченнями. Купити високоефективні антисептики для лазні та сауни можна в компанії OxiDom, перейшовши за посиланням: https://oxidom.com/otdelochnye-materialy/drevesina/antiseptiki-dlya-bani-sauna

Необхідність в антисептичної обробки деревини

  • Природне походження забезпечує дереву не просто екологічні якості, природну красу і досить легкий спосіб оброблення. Підвищені гігроскопічні можливості матеріалу сприяють швидкому всмоктуванню вологи і розмноженню різних біологічних мікроорганізмів і комах.
  • Антисептики зводять до мінімуму виникнення бактеріальних заражень і надають дерев'яним поверхням естетичний зовнішній вигляд.
  • При виборі антисептика для лазні необхідно визначитися для яких елементів буде застосовуватися препарат: для підлог, стель, стіновий обшивок або меблів. Чи потребує деревина фарбування, або буде збережена її природна текстура. Який необхідний ступінь захисту від вологи з урахуванням специфіки приміщення, а також спосіб нанесення.
  • Просочення повинне бути екологічно безпечним і давати деревині дихати. Засіб для обробки підлог не повинен створювати ефект ковзання, а засіб для полиць, стільниць або лавок повинен мати хорошу стійкість до регулярних вологим прибиранням. Також препарат повинен глибоко проникати вглиб деревини і не створювати плівку, яка в умовах підвищеної температури може привести до опіків шкіри.

Різновиди складів

Просочувальні склади відрізняються по основному компоненту, властивостям і способам нанесення на дерев'яну поверхню. Вони також розрізняються консистенцією і формою випуску: в сухому вигляді, як аерозолі, гелі та розчину. Основними сьогодні вважаються наступні антисептики для лазні:

  1. Препарати, які розбавляються водою, призначаються з метою профілактики. Такі просочення застосовують для обробки тільки тих дерев'яних елементів, які в подальшому не будуть схильні до прямого контакту з водою або вологою.
  2. Масляні склади є відмінним захисником від впливу вологи, проте мають неприємний запах, мають підвищену горючість і здатність змінювати початковий колір дерева.
  3. Завдяки утворенню тонкої плівки після нанесення органічного антисептичного складу, забезпечується відмінна адгезія і гідрофобні якості, що необхідні для зовнішнього оброблення дерев'яних конструкцій і внутрішнього захисту підлог у лазнях і саунах.
  4. Комбіновані препарати поєднують в собі відразу кілька якостей: захист від грибка і цвілі, комах і загоряння. Подібні засоби називаються вогнебіозахистними.

Рекомендації з нанесення

Довговічність деревини безпосередньо залежить від застосовуваних антисептичних препаратів і дотримання правил їх нанесення:

  • Антисептик, що застосовується в весняну пору року, відрізняється від складу, призначеного для обробки деревини в літній час. Це обумовлено різним ступенем вологості, різною температурою і багатьма зовнішніми чинниками.
  • Рекомендується обробляти лазню і сауну 1-2 рази на рік.
  • Основною умовою перед нанесенням є суха і очищена дерев'яна поверхня. Раніше забарвлене дерево очищається від старого лакофарбового покриття, бруду і ретельно шліфується.
  • Розчин наноситься спочатку на торці, потім на всю площу за допомогою валика або кисті.
  • Вологість повітря повинна бути більше 80%, а просочення повинна бути повністю сумісна з лакофарбовими матеріалами.
0
репостів
0
репостів