Як правильно склити балкон або лоджію: 4 поради фахівців

Вам набридло щозими чистити балкон або лоджію від снігу, а після сильного дощу тонути в калюжах? Ви вирішили збільшити площу кухні або вітальні, приєднавши до неї лоджію? А може, ви все життя мріяли про власний маленький садок, де взимку цвітуть квіти, а влітку панує цілюща прохолода? Експерти компанії Стандарт Вікна розповіли, які бувають варіанти скління, і порадили найбільш ефективні рішення.

Перш ніж вибирати варіант скління, необхідно відповісти собі на питання: "Для чого мені це потрібно?" Від вашої відповіді будуть залежати ціна і тип найбільш придатної конструкції. Якщо ви хочете збільшити житлову площу або зробити зимовий сад, то це обійдеться вам не дешево, тому що доведеться не тільки встановити спеціальні "теплі" рами з подвійним склопакетом, а й витратитися на утеплення самого балкона по периметру.

Якщо ж вам потрібно лише загородитися від пилу і атмосферних опадів, то досить встановити недорогі розсувні конструкції з алюмінію або пластику. Також вам варто подумати і про те, чи потрібні вам будуть шафи, полички і тумбочки для зберігання всякого мотлоху. Якщо так, то розмір бюджету доведеться трохи збільшити.

Тепер давайте подивимося, що можна зробити з балконом або лоджією в залежності від ваших побажань.

1. Найпоширеніший тип скління - недорога розсувні алюмінієва систем Provedal. Її ціна, залежно від розміру і складності скління, коливається від 1500 до 3000 грн за квадратний метр.

Плюси даної конструкції:

  • економія корисної площі балкона, так як стулки відкриваються не всередину приміщення, а їздять по рейках, як в шафах-купе;
  • стулки легко знімаються і просто миються;
  • можна встановити москітну сітку.

Мінус - при сильних морозах можливе промерзання стулок, що перешкоджає їх руху по рейках.

2. Більш дорогий варіант скління - розсувна пластикова система Slidors. Вона буде вам коштувати від 2000 до 4000 грн за квадратний метр.

Крім переваг, які притаманні розсувній алюмінієвій системі, у цій конструкції є ще одна: вона виготовляється з 3-камерного пластикового профілю, в який встановлюється однокамерний склопакет. Це перешкоджає промерзання стулок взимку.

3. Тепле скління з утепленням балкона / лоджії.

Якщо ви щасливий володар великої шикарної лоджії, то ми вам радимо склити її ПВХ конструкціями з двокамерним склопакетом. Ціна такої системи буде коливатися від 2500 до 5 000 грн за квадратний метр.

Про що важливо пам'ятати при замовленні:

  • не економте на кількості стулок. Це значно спростить процес мийки вікон;
  • не замовляйте занадто широкі стулки. Це хоч і дешевше, але в процесі експлуатації може викликати провисання стулок, а також при відкриванні буде займати багато вільного місця;
  • якщо ви не відразу збираєтеся займатися утепленням самої лоджії, то при її склінні попередьте фахівців, щоб при розрахунку конструкції включили спеціальні добірні профілі (вони встановлюються зверху і з боків основних конструкцій). Вони знадобляться для подальшого монтажу утеплювача і обробки.

Єдиний недолік даної конструкції - при відкритті стулки займають багато корисного простору.

4. І тепер кілька слів про полиці і шафки.

Якщо ви вирішили, що шафи і полиці на балконі або в лоджії вам необхідні, то при замовленні конструкції деякі її частини будуть глухими (що не відкриваються) і без скла (склопакета). Замість скла встановлюється сендвіч-панель.

0
репостів
0
репостів