Нещодавно цілий ряд публікацій на тему шкоди дріжджів для організму людини викликав жваві суперечки фахівців і необізнаних обивателів, які чули дзвін, та не знають - де він. Наводилося маса доводів як «за», так і «проти».
Захоплення українців фастфудом потроху сходить нанівець. Тепер актуально пити очищену воду і шукати на полицях магазинів виключно органічні продукти. Але ж як визначити якість запропонованих товарів? І чим насправді відрізняються органічні продукти від звичайних?
Не всі знають, що фізіологічно, за ступенем впливу алкоголю на організм, всіх людей можна розділити на два типи: сильних і слабких. Такий розподіл може здатися дещо умовним, але, тим не менше, в організмі першого, присутній фермент, який активно розщеплює алкоголь, у другого типу - цей фермент проявляє себе вкрай слабо. Ця особливість є вродженою і часто, як не парадоксально, призводить до зайвої самовпевненості людей першої категорії.
Нікотин проникає в наш організм через легені, слизові рота і носа і дратує наші чутливі нервові клітини. Ці клітини перетворюють нікотинове подразнення в нервові імпульси, що зачіпають м'язи, залози, органи і, відповідно, впливаючи на весь організм. Змінюється серцевий ритм, дихання, м'язові скорочення, навіть розумові процеси. Коли людина курить досить довго, організм починає утворювати більше рецепторів, підвищуючи їх чутливість, тим самим викликаючи звикання. Саме тому, чим ви більше курите, тим складніше буде в майбутньому кинути.
Сало - специфічний продукт харчування. Люди навчилися використовувати цей цінний продукт з часів, коли придумали методи зберігання м'яса. Сало вживають у їжу в різноманітних видах: солоним, копченим, вареним, смаженим.
Уже довгий час тривають суперечки про те, чи травоїдною, чи хижою твариною є людина. У кожної із прихильників теорій є свої вагомі доводи на користь і захист своєї точки зору. Але існують сучасні дослідження вчених-дієтологів, які й визначили, що м’ясо - коштовний продукт харчування.
Алкоголь, потрапляючи в організм людини, являє собою токсичну речовину, яка в печінці розщеплюється до ще більш токсичної речовини – ацетальдегіду. В результаті печінка не справляється у знешкодженні токсинів і її клітини гинуть; отруйні речовини потрапляють у кров, доходять до головного мозку. Все це може призвести до отруєння людини, порушення роботи систем і органів та набряку головного мозку. Що робити в такій ситуації? При алкогольній інтоксикації не можна спати, оскільки під час сну людина може загинути, якщо не вжити заходів щодо дезінтоксикації. Прості дії допоможуть вам цього уникнути. Головне завдання - якомога швидше вивести з крові токсини. Для цього людині, що…
Питання не нове, однак, ще й досі залишається актуальним, більш того, є неоднозначним у своєму вирішенні.
0
репостів
0
репостів