Розділ Бізнес

Місцева влада пояснила чому затвердила новий тариф на теплопостачання

Автор 24 січня 2019, 18:40

Як ми вже попереджували ТОВ "Шепетівка Енергіонвест" таки затвердив нові тарифи на тепло, які просто вражають своїм розміром. Сьогодні місцева влада пояснила чому була змушена піти на такий крок.

2 січня 2019 року до виконавчого комітету Шепетівської міської ради надійшла заява від ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», у якій адміністрація підприємства просить перерахувати тарифи на виробництво, транспортування, постачання теплової енергії та послуги з централізованого опалення. Зазначений вище тариф був затверджений 26 листопада 2018 року. Проте ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» посилається на зростання мінімальної заробітної плати та підвищення ціни на газ, які є основною коригуючою складовою тарифу.

Так, вартість природнього газу, який витрачається для виробництва та надання послуг з опалення населення зросла на 26, 21 відсоток (з 5930,4 грн. до 7482, 61  грн за тис. м3), а вартість природного газу для виробництва та споживання бюджетними установами та іншими категоріями споживачів зменшилася на 21,1 відсоток (з 9488, 64 до 7482,61 грн за тис. м3).

ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» запропонував такі тарифи:

— для населення на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії – 54,50 грн. за кв.м. (з ПДВ) зріс на 14%;

— для населення на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії – 2127,87 грн/Гкал (з ПДВ) зріс на 14%;

— для потреб бюджетних установ – тариф на теплову енергію – 2069,96 грн./Гкал (з ПДВ) зменшився на 14%;

— для потреб інших споживачів – тариф на теплову енергію – 2069,94 грн./Гкал (з ПДВ) зменшився на 14%.

Виконавчий комітет Шепетівської міської ради розуміючи, що населення міста не спроможне платити таку високу вартість послуг з теплопостачання, а субсидія не покриє усіх витрат шепетівчан, звернувся до Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області із заявою щодо проведення перевірки обгрунтованості планування витрат та формування ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» тарифів.

17 січня виконавчий комітет отримав відповідь на свій запит. Обласне управління Держпродспоживслужби у листі зазначає, що за результатами позапланової перевірки дотримання  вимог щодо формування ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» тарифу порушень не встановлено.

Після такої відповіді контролюючого органу виконавчий комітет як уповноважений законодаством України орган здійснювати встановлення тарифів був зобов’язаний розглянути подання ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» про коригування тарифу.

17 січня на засіданні виконавчого комітету Шепетівської міської ради був підтриманий проект рішення «Про коригування встановлених ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» економічно обгрунтованих тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування, постачання та послуги з централізованого опалення».

Ми також вкотре нагадуємо, що Державна виконавча служба України затягує з виконанням рішення Господарського суд Хмельницької області щодо повернення об'єктів теплопостачання в комунальну власність.

Останнє редагування 24 червня 2021, 02:12
0
репостів
0
репостів