x
Play video and select frame to capture or upload thumbnail
  Play   Capture Upload Own Image

Грицівський кар’єр — одне з моїх найулюбленіших місць відпочинку.

Від admin у Відео Шепетівки 5641 переглядів 24 серп., 2021 Тривалість відео 00:06:50
Грицівський кар’єр — озеро з чистою водою у лісі. Площа — понад 4 га, глибина 40 м. Береги обривисті, але є декілька місць з пологими спусками.
Раніше тут був кар’єр, природа наповнила його водою з підземних джерел. Місцина стала принадою для туристів і населення навколишніх міст і сіл. Вода в озері чиста та прохолодна, має бірюзовий колір та особливий відтінок. Тутешні краєвиди не залишать байдужою жодну людину.
Проте, є чимало відпочивальників, які залишають після себе гори сміття: пляшки, поліетиленові пакети, серветки, недопалки цигарок тощо. Подумаймо про те, що нам самим буде неприємно виїхати на відпочинок, а натомість зустріти сліди перебування своїх попередників.
Використані пластикові пакети, пляшки, скляний та одноразовий посуд заберіть із собою та викиньте у смітник. Пам’ятайте, що папір розкладається 1-2 роки, поліетилен -10 років, пластик – 40 років, консервна банка – 80 років, скло – більше 1000 років! Органічні рештки та залишки їжі можна закопати в лісі.
Коли збираєтесь додому – спакуйте свої речі і відійдіть на декілька метрів від місця вашого відпочинку, зупиніться й озирніться: якщо ви залишили місце вашого відпочинку таким же чистим і привабливим, як до вашого прибуття, значить вам знову захочеться повернутися сюди. Від вас залежить, як буде виглядати обране вами місце відпочинку наступного разу. Бережіть природу! Будьте дружніми до світу, що оточує вас і він відповість вам взаємністю!
Як кажуть, чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять!
Нагадуємо, що Згідно із ст. 73 "Засмічення лісів відходами" Кодексу України про адміністративні правопорушення, це порушення тягне за собою накладення штрафу на громадян від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Але відповідальність за забруднення довкілля, за утворення стихійних сміттєзвалищ у лісових масивах не оцінюється лише розміром штрафу. Від забруднень сміттям страждають мешканці лісу – тварини та рослини. Будьмо свідомими та бережімо природу для майбутніх поколінь! Берегти природу – це поважати себе!

0
0
0
0
0
0
Comments (0)
Неможливо завантажити підказку.
0
репостів
0
репостів