x
Play video and select frame to capture or upload thumbnail
  Play   Capture Upload Own Image

ФРАНЦИСКАНСЬКЕ ПАЛОМНИЦТВО ДО БЕРДИЧЕВА #palofm

Від admin у Відео Шепетівки 723 переглядів 20 лип., 2021 Тривалість відео 00:05:28
З 14 по 17 липня відбулося 29 Францисканське паломництво "Шепетівка-Полонне-Бердичів" до Матері Божої Бердичівської. Цьогоріч понад 350 паломників крокувало до Всеукраїнського санктуарія з гаслом "Україно, не бійся прийняти Марію!". Це були люди з різних регіонів України, котрі попри спеку, йшли до Небесної Матінки, жертвуючи свій біль і страждання Господу та віддаючи опіці Пресвятій Богородиці нашу Батьківщину, свої сім'ї, друзів, тих, хто не зміг взяти участь у цьому паломництві, хто є далеко від Бога та в багатьох інших намірах.
Усі дні під час паломництва нас, звичайно, супроводжували й духовні особи, серед них — 11 священиків та 10 сестер. Вони підтримували нас духовно, а також піклувалися, щоб наша мандрівка була якнайкраще організована. Священики уділяли святих Таїнств Примирення та Євхаристії, а о. Матвій Копитко OFM говорив конференції про св. Йосифа та вміння слухати і відчитувати Божу волю.
Напрочуд приємною та радісною була присутність Його Преосвященства єпископа Станіслава Широкорадюка, для якого це паломництво є особливим. Традиційно він провів хресну дорогу, підкреслюючи роль батька у сім'ї, важливість підтримки зі сторони дружини та дітей, що так необхідно сучасному світові. Варто зазначити, що наше паломництво відвідало ще двоє єпископів – єпископ-помічник Мукачівської дієцезії Микола Лучок та єпископ-ординарій Києво-Житомирської дієцезії Віталій Кривицький. Отець єпископ Микола Лучок, розповідаючи про досвід своїх паломництв, зазначив, що паломництво — це чудова нагода навчитися довіряти Божому Провидінню, і не покладати надію тільки на власні сили.
Досвід паломництва показує нам, що дуже часто наш егоїзм бере верх, відвертаючи наш погляд від ближнього, тому йдучи в паломництві маємо можливість бути жертовним, допомагати, підтримувати, піклуватися про інших.
Кульмінаційним моментом паломництва був, звичайно, прихід до санктуарія Матері Божої. Не зважаючи на біль, втому, спеку паломники з великою радістю прославляли Бога з вірою, що Він вислухає їхні молитви.

0
0
0
0
0
0
Comments (0)
Неможливо завантажити підказку.
0
репостів
0
репостів