x
Play video and select frame to capture or upload thumbnail
  Play   Capture Upload Own Image

"Лікар сказав, що такої щасливої смерті ще не бачив...", – розповідає донька Миколи Дзявульського

Від admin у Відео Шепетівки 1804 переглядів 8 лют., 2019 Тривалість відео 00:02:13
“На будь-який поклик моєї донечки, він приїздив до нас у Львів. Вона телефонує: “Дідусю, мені потрібно плакат намалювати, а мама не вміє…” Я навіть не знала, що вони вже домовились. Зранку дзвінок у двері, а там стоїть тато з посмішкою, з сумкою з домашніми маминими продуктами…”, – розповідає донька Оксана.
---
Микола Дзявульський загинув під час Революції Гідності на вулиці Інститутській від кулі снайпера, яка влучила прямо у серце 20 лютого 2014 року.

Був громадським активістом, вчителем географії та біології. Народився у родині репресованих у селі Чагерне Красноярського краю (Росія). На початку 1960-х років століття разом із батьками, які поверталися із заслання, переїхав на Рівненщину.

З перших днів Євромайдану брав активну участь в акціях протесту проти влади. Був координатором Шепетівської міської громадської організації ВГО «Майдан».

Йому було 55 років...

---
“Характери гідності” – серія роликів про те, якими герої Майдану були в житті. Це короткі історії про їхнє дитинство, вчинки, стосунки з близькими, мрії і прагнення. Оповіді, розказані найближчими родичами, покликані нагадати нам про ціну свободи і відповідальність за її збереження.

Спільний проект Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності та ГО “Родина Героїв Небесної Сотні”.

Автор ідеї: Дарина Кульчицька
Музика: Роман Коляда

0
0
0
0
0
0
Comments (0)
Неможливо завантажити підказку.
0
репостів
0
репостів