Розділ Суспільство

З приводу початку опалювального сезону збиралась "надзвичайна комісія"

Автор 11 жовтня 2021, 15:13

Сьогодні під керівництвом голови ОДА Сергія Гамалія та його заступника Сергія Ткачука проведено позачергове засідання комісії ТЕБ і НС ОДА щодо обговорення виникнення надзвичайної ситуації пов’язаної з відсутністю постачання природного газу для установ, організацій та комунальних неприбуткових підприємств, що фінансуються з державного або місцевого бюджетів на осінньо-зимовий період 2021/2022 років.

У засіданні взяли участь члени обласної комісії з питань ТЕБ і НС, керівники окремих відомств, установ області, а також запрошені.

Розпочинаючи засідання Сергій Гамалій зазначив, що у зв’язку з глобальним зростанням ціни на газ бюджетні підприємства, установи та організації не можуть закупити газ на осінньо-зимовий період 2021/2022 років, а це, у свою чергу, може привести до дуже негативних наслідків. 

“Ситуація у нас на Хмельниччині, як і в усій країні досить критична, адже майже у всіх бюджетних установах розірвані договори, що були укладені на початку року на постачання газу у зв’язку з суттєвим зростання його вартості”

Детальніше про ситуацію доповів Сергій Ткачук, який поінформував присутніх, що на сьогодні фактично всі бюджетні установи не мають можливості отримувати газ для старту і забезпечення опалювального сезону. Тож аби забезпечити такі заклади газом, а також зберегти кошти місцевих бюджетів наразі, на підставі меморандуму, який підписано під час засідання Конгресу місцевих та регіональних влад під головуванням Президента України Володимира Зеленського, про непідвищення рівня тарифів маємо можливість отримати знижену ціну від НАК “Нафтогаз України”. 

“Нам усім потрібно докласти максимум зусиль, аби забезпечити у визначені терміни проведення переговорних процедур з компанією НАК “Нафтогаз України” від протоколу переговорів до укладення договору, аби отримувати газ за визначеною вартістю у розмірі 13,6 грн, без ПДВ, для бюджетних установ”

0
репостів
0
репостів