Розділ Суспільство

Скандальну розмітку біля "Дружби" замальовують

Автор 08 жовтня 2021, 20:10
Скандальну розмітку біля "Дружби" замальовують Фото Максима Приймака

Минулого тижня у нашій фейсбук-групі "Шепетівка віртуальна" водії масово скаржились на нові дорожні знаки та розмітку, яку нанесли неподалік торгового центру "Дружба". Через них, той хто рухався в напрямку базару з вулиці Героїв Небесної Сотні не міг повернути на вулицю Сергію Оврашка без порушення правил дорожнього руху.

Коментатр Микола Поліщук резонно підмітив, що подібне рішення певно було пролобійоване власником торгового центру:

По правилах дорожнього руху не дозволено робити парковку на перехресті. А Рукавчук зробив, нехтуючи правилами. Тепер щоб це все легалізувати, потрібно, щоб там була подвійна суцільна. От наші можновладці якогось дива захистили бізнес інтереси Рукавчука,затвердивши це все на Виконкомі, нехтуючи інтересами громади і ставлячи всю громаду в залежність від одного пана, більш за все не просто так

Пішоходи також скаржились на невміло перенесений пішохідний перехід:

Я не водій, але як пішохода мене бентежить пішохідний перехід. Всі звикли до переходу від "Копієчки", потім його перенесли, але попередній так і не замалювали добре, і незнаючі пішоходи сприймали його, як просто вже вицвівшого. Кілька разів бачила непорозуміння і скандали на "старій" зебрі між водіями і нерозуміючими в чому претензії і чому перехідного тут нема.

Міська влада пояснювала, що встановлення знаків дорожнього руху та нанесення розмітки - законне. Їх прийняли, бо біля торгового центру "Дружба" облаштували парковку на 10 місць.

Однак, 7 жовтня нову схему організації дорожнього руху інспектували працівники поліції. Після цього Управлінню житлово-комунального господарства Шепетівської міської ради було винесено припис щодо усунення недоліків. Згідно нього, працівники відомства повинні замаскувати пішохідний перехід, який веде від нової парковки, що біля ТЦ "Дружба" до супермаркету "АТБ", а також демонтувати нові дорожні знаки, які розташовані на виїзді від ЗОШ № 2 та біля зупинки поблизу ТЦ "Дружба". На все дали 5 робочих днів.

Вже сьогодні комунальники почали замальовувати подвійну суцільну смугу, щоб водії могли вільно повертати на вулицю Сергія Оврашка та виїзджати з неї.

Останнє редагування 08 жовтня 2021, 20:43
0
репостів
0
репостів