Розділ Суспільство

Депутати відкрили шлях до звільнення ще одного заступника міського голови

Автор 27 серпня 2021, 19:08

26 серпня міський голова Віталій Бузиль провів чергове засідання сесії Шепетівської міської ради. У ході засідання депутати розглянули 31 питання порядку денного, але запам'ятається воно найбільше не цим.

На початку засідання виступила депутат Хмельницької обласної ради Світлана Павлишина. Вона незвично різко розкритикувала роботу заступників міського голови та навіть вступила в невеличку перепалку з Віталієм Бузилем.

Міський голова повідомив депутатський корпус, що в міжсесійний період надійшла заява про звільнення від заступника міського голови Артура Мовсісяна та зачитав його заяву. На сьогодні відповідно до розпорядження міського голови заступник звільнений.

Звіти заступників

У ході засідання учасники засідання заслухали звіти заступників міського голови. Заступниця міського голови Галина Безкоровайна  доповіла про роботу підзвітних відділів та управлінь виконавчого комітету Шепетівської міської ради, закладів освіти, культури та медичної галузі за сім місяців 2021 року.

Заступниця міського голови прозвітувала про підготовку до опалювального періоду, покращення матеріально-технічної бази закладів освіти, хід вакцинації серед освітян та готовність закладів до роботи в умовах пандемії. Також відповіла на запитання щодо наповнюваності класів у школах міста.

У ході звіту обговорили строки початку робіт та співфінансування проекту термомодернізації НВК №1 та будівництво ліфта у багатопрофільній лікарні, пожежної безпеки освітніх закладів. Відповідаючи на питання про проходження медичних оглядів освітянами Галина Григорівна зазначила, що у 2021 році вдалося досягнути домовленості і ці послуги надаються безоплатно. Надалі на проходження медичних оглядів буде закладалися фінансування.

Ігор Ялоха, який безпосередньо організовує та контролює діяльність комунальних підприємств громади  та виконавчих органів міської ради, серед яких управління праці та соціального захисту населення Шепетівської міської ради, управління житлово-комунального господарства Шепетівської міської ради та сектор з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення також доповів свою роботу.

Заступник відповів на запитання депутатів міської ради щодо відключення розбалансованих будинків від системи централізованого опалення, готовності міста до опалювального сезону, утилізації побутових відходів та перспективи впровадження у громаді сортування сміття. Також заступник повідомив, що враховано зауваження мешканців міста і депутатів і змінено час увімкнення зовнішнього освітлення у вечірній час.

Заступник міського голови Віталій Янушевський відповів на запитання депутатів про будівництво водогону, благоустрій сільських територій, забезпечення сіл зовнішнім освітленням тощо.

Його звіт чомусь викликав найбільше зацікавлення депутата партії "За конкретні справи" Володимира Костюка. Він перехопив естафету у своєї колеги з обласної ради Світлани Павлишиної та почав активно задавати питання заступнику у доволі різкій формі. Зокрема підіймалось питання щодо розподілу обов’язків між заступниками міського голови у роботі на сільських територіях та дублювання деяких функцій заступників. 

У підсумку, звіт заступника своїм голосуванням міські депутати не прийняли, що відкриває шлях для його звільнення.

Інші питання

Депутати розглянули запит депутата міської ради Валерія Сивоконюка, відповідно до якого  директору КНП «Шепетівський центр первинної медико-санітарної допомоги» буде направлено запит щодо надання звіту про роботу, розвиток виробничої діяльності комунальної аптеки при КП «КНП ШЦПМСД», план діяльності та перспективи її діяльності.

Рішенням сесії внесли зміни до відомостей юридичної особи Комунального некомерційного підприємства "Вузлова багатопрофільна лікарня станції Шепетівка" Шепетівської міської ради та підтримали проект рішення про викладення статуту комунального некомерційного підприємства «Шепетівський міський центр первинної медико-санітарної допомоги Шепетівської міської ради» у новій редакції.

Депутати підтримали проект рішення про надання одноразової грошової допомоги мешканцям громади. Попередньо усі заяви були розглянуті профільною комісією.

Після обговорення учасники засідання вирішили відкласти на довивчення питання про затвердження програми  «Теплий дім Шепетівка» на 2021 – 2023 роки.

Наступними розглянули блок земельних питань. Серед них проекти рішень про припинення права користування земельною ділянкою, про передачу на умовах оренди сформованих земельних ділянок, надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок та їх затвердження. Також у ході засідання розглянули питання про затвердження документації із землеустрою щодо поділу та об’єднання земельних ділянок та встановлення меж земельних ділянок, про продаж земельної ділянки, передачу на умовах оренди сформованих земельних ділянок та поновлення договорів оренди.

Проект рішення про продаж земельної ділянки Шепетівському осередку спілки поляків черговий раз не набрало необхідної кількості голосів.

Розглянули питання про укладання угоди з хмельницькою обласною радою. За цією угодою буде виділено кошти для співфінансування на придбання комп’ютерної техніки для педагогічних працівників комунальних закладів загальної середньої освіти та їх філій для організації дистанційного навчання.

Насамкінець міська рада затвердила прогноз бюджету на 2022-2024 роки. Депутати обговорили усі ризики, оскільки зараз проблематично передбачити ціни на енергоносії та інші показники у наступні роки. Також шукали можливості виконання бюджету в межах закладених коштів.

За матеріалами ШМР

Останнє редагування 27 серпня 2021, 19:42
0
репостів
0
репостів