Розділ Суспільство

Міліціянти звітували про дитячий алкоголізм

Автор 12 листопада 2013, 22:17
Десятеро юних шепетівчан перебувають сьогодні на обліку в лікаря-нарколога районної центральної лікарні. Про це старший оперуповноважений сектору кримінальної міліції у справах дітей Шепетівського міськвідділу Сергій Камак повідомив під час наради, яка відбулася у виконавчому комітеті міської ради.
На нараду були запрошені власники торговельних точок, що розташовані на відстані ближче трьохсот метрів від навчальних чи позашкільних закладів. Основа здоров’я дорослої людини закладається у дитинстві. І розпиття алкоголю аж ніяк йому не сприяє. Протягом року в Шепетівці виявили 10 випадків продажу напоїв «з градусами» дітям – зазначив Сергій Камак. І нагадав: у законодавстві передбачені обмеження щодо споживання та продажу алкоголю, в тому числі тим, хто не досяг 18 років.

Порушників чекає адміністративна відповідальність – в розмірі до 3 тисяч чотирьохсот гривень та фінансова – до 6 тисяч восьмиста гривень. Якщо факт продажу алкогольних напоїв молодшим 18-ти буде доведений, є усі підстави для анулювання ліцензії на право роздрібної торгівлі ними в подальшому.
0
репостів
0
репостів