Розділ Суспільство

Батько "дітей-мауглі" з Шепетівки?

На днях вся Україна обговорювала знайдених в лісі на Київщині "дітей-мауглі". Як виявилось, батько цих дітей може бути нашим земляком.
Нагадаємо, дітей, які жили у палатці в лісі, харчувалась ягодами і грибами та не вміли ані читати, ані писати, знайшли грибники в Бориспільському районі. Грибники біля села Мала Олександрівка побачили дітей, які збирали дрова. Вони і показали грибникам свою халабуду на галявині у лісі.

«Ми жахнулись того, що ми там побачились! Чотири підлітки та їх батько живуть у хатинці, збитій із дошок (вона накрита клейонкою), сплять на килимках і старих матрацах. Коли повернулись додому, одразу ж зателефонували в міліцію», – розповів грибник Володимир.

Знайти дітей-мауглі оперативникам та працівникам соціальної служби Бориспільського району виявилось не просто.

«Сімейство поселилось далеко від цивілізації. Там було троє хлопчиків – старшому 9 років, двом молодшим 3 і 4 рочки, і семирічна дівчинка. Дітки не вміють ані читати, ані писати, в школу ніколи не ходили. Кажуть, що збирають дрова і допомагають ся батьку. Вони були більш-менш акуратно одягнені, хоча речі вже добряче поношені. Діти розповіли, що не голодні – їли грибний суп. Але все ж жили у важких умовах, бо там ні помитись, ні попрати одяг нормально не можна. В халабуді була лише пічка для приготування їжі та обігріву. Як вони жили зимою в лісі, можна лише здогадуватись», – розповіла одна із соціальних працівниць.

Батько дітей-мауглі на ім’я Володимир, коли його знайшли у лісі, був гладко поголений. Він розповів, що приїхав на Київщину із Хмельниччини на пошуки кращого життя. Прожив у цій халабуді разом із дітьми 8 років.
«Я жив і працював у Шепетівці. Але потім втратив роботу, загубив паспорт і поїхав шукати кращого життя. Так ось і опинився в лісі під Києвом», – пояснив правоохоронцям 55-річний батько дітей.

Коли вже чоловік переїхав на Київщину, він познайомився із жінкою, яка згодом народила йому чотирьох дітей. Пологи чоловік приймав прямо у лісі. Близько року тому, жінка його покинула разом із дітьми.

Харчувалася родина здебільшого ягодами і грибами. Взимку харчі все ж купували у найближчому селі.

Батько продавав на базарах Києва виготовлені власноруч статуетки з дерева та кори. Зароблені на цьому влітку гроші відкладали для того, щоб взимку купити їжу.

Як повідомив речник київської обласної міліції Микола Жукович, дітей забрали представники соцслужб. Їх відвезли в реабілітаційний центр, де вони зможуть звикнути до нормального життя. Там дітей оглянули лікарі та працюють психологи. Стан їх здоров’я задовільний. Далі дітьми займуться соціальні служби у справах дітей.

Батько дітей-мауглі залишився у лісі. Соцпрацівники розповіли, що він хоче повернути дітей. Наразі, він зможе лише навідуватись до них в реабілітаційний центр.

Як повідомив губернатор Київської області Анатолій Присяжнюк, знайдені діти забезпечені усім необхідним.

«Потрібно розібратись у цій історії і зрозуміти, яка допомога потрібна родині. Діти зможуть жити у центрі хоч рік. Там є всі умови для нормального життя. Вони зможуть нормально харчуватись, вчитись, розвиватись. Що стосується їх батька, то ми не можемо ось так одразу давати житло усім бажаючим – до нас тоді вся Україна буде з’їжджатись! Київщина ж не гумова і всіх не вмістить. Будемо звертатись до керівництва Хмельницької області, звідки родом Володимир, і спільно вирішувати це питання», – повідомив губернатор.

Правоохоронці намагаються встановити особу батька і місце перебування матері дітей.

Відео

0
репостів
0
репостів