Розділ Суспільство

Стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів

Автор 31 березня 2021, 15:34

З першого квітня 2021 року на Хмельниччині розпочинається весняно-літня заборона на лов водних біоресурсів. Тривалість заборони відрізняється залежно від водойм.

Любительський та спортивний лов водних біоресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Хмельницької області в межах району діяльності Управління Держрибагентства у Хмельницькій області, заборонений у такі строки:

  •  у річках та їх кореневих водах з 01 квітня по 20 травня (включно);
  •  на водосховищах, озерах, ставках з 01 квітня по 10 червня (включно);
  •  в придаткових системах водних об’єктів (протоки, гирла, стариці, меліоративні канали, розливи водойм, які тимчасово заповнюються водою в період весняної повені ) з 1 квітня по 30 червня (включно) .

Також з 1 квітня по 30 червня встановлюється заборона на добування раків. Вона пов’язана із виношуванням ними ікри, личинок та першою линькою.

Працівники Хмельницького рибоохоронного патруля створили інтерактивну карту ділянок, де любительське і спортивне рибальство дозволено в нерестовий період 2021 року з берега однією вудкою з одним гачком чи спінінгом.

Карта доступна для перегляду за лінком. Електронна карта допоможе рибалці зрозуміти: знаходиться він в забороненій чи дозволеній зоні і де закінчуються межі цієї зони.

Відповідно до Правил любительського та спортивного рибальства, під час нересту дозволяється виключно любительське рибальство однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом з берега. Забороняється здійснення будь-якого іншого способу вилову, в тому числі, з перевищенням дозволеної добової норми вилову – три кілограми. Заборонено пересування плавучих засобів (човнів), організацію змагань з рибальства та проведення підводного полювання.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області наголосили, що під час нересту також забороняється проведення вибухових та інших видів робіт, добування будівельних матеріалів (видобування піщано-гравійної суміші, розчистку русел річок, днопоглиблення, берегоукріплення тощо). Хмельницький рибоохоронний патруль закликає суворо дотримуватись встановлених норм законодавства під час нересту. Адже він відіграє важливу роль у відтворенні природних ресурсів та підтриманні сталих запасів риби.

Повідомити про порушення або отримати додаткову інформацію про нерестову заборону можна за телефоном «гарячої лінії» відомства: (068) 384 98 10.

0
репостів
0
репостів