Розділ Суспільство

Шепетівська районна виборча комісія сформувала 13 ТВК

Автор 28 серпня 2020, 14:49

У Хмельницькій області для проведення виборів районні виборчі комісії утворили 22 селищні та 25 сільських виборчих комісій. Як повідомляють спостерігачі ОПОРИ, в складі більшості комісій переважають представники партій «ВО «Батьківщина», «Слуга народу», «Європейська Солідарність» та «За майбутнє».

На Хмельниччині три районні територіальні виборчі комісії у встановлені законодавством строки провели засідання і сформували склад селищних та сільських виборчих комісій.

13 ТВК сформувала Шепетівська районна виборча комісія: 4 селищні та 9 сільських. 10 комісій по 18 осіб та 3 комісії по 17. Найбільше в сільських та селищних ТВК представників партій «Європейська Солідарність» (38), ВО «Батьківщина» (36), «Слуга народу» (35), «За життя» (26) та «За майбутнє» (23).

У керівному складі основна частка посад розподілилися так: 6 керівних посад у партії «ВО «Батьківщина» (4 заступники і 2 секретарі), по 5 посад у партії «За життя» (2 голови, 2 заступники та 1 секретар) та «Слуга народу» (1 голова, 3 заступники і 1 секретар), по 4 керівні посади у політичних сил «За конкретні справи» (3 голови і 1 секретар), «За майбутнє» (1 голова, 1 заступник і 2 секретарі), «Європейська Солідарність» (1 голова і 3 секретарі).

Згідно з частиною 6 статті 203 Виборчого кодексу України районні виборчі комісії формують склад сільських, селищних виборчих комісій у відповідному районі не пізніш як за шістдесят днів до дня чергових виборів. Подання до складу відповідних територіальних виборчих комісій можуть вносити районні організації політичних партій, зазначених у частині другій цієї статті, а у разі їх відсутності у структурі відповідної політичної партії – обласна чи республіканська в Автономній Республіці Крим організація цієї політичної партії згідно з існуючим адміністративно-територіальним устроєм. Такі подання вносяться не пізніш як за шістдесят п’ять днів до дня чергових виборів.

0
репостів
0
репостів