Розділ Суспільство

Особу загиблого воїна засвідчила експертиза ДНК. Мати не погоджується з результатами

Автор 25 серпня 2020, 15:39
Леонід Крепець Леонід Крепець

У селі Білокриниччя Шепетівського району народився і зростав у працелюбній селянській родині Леонід Крепець. Після школи юнак здобував освіту і технічну спеціальність у Полонському профтехучилищі. А далі хлопця призвали на строкову службу. Все складалось добре і щасливо.

Настала ніким не очікувана війна і скалічила долі мільйонам українців. Леонід, як патріот своєї Батьківщини, став на захист її кордонів. Захищав її з честю та гідністю. Служив старшим водієм 51-ї механізованої бригади.

25 серпня 2014 року під Іловайськом 3-й батальйон бригади потрапив в оточення біля села Дзеркальне Донецької області, проросійські бойовики та російські війська, поливали українських бійців ракетним і танковим вогнем. Загинули у тому кривавому бою у цій вогняній пастці десятки солдатів. Хто уцілів, потрапив до полону. Поблизу Леоніда вибухнула міна, його було смертельно поранено, тіло загиблого важко було розпізнати.

Поховали солдата на кладовищі у Дніпропетровську, як невідомого воїна. Родина наполегливо розшукувала зниклого безвісти майже цілий рік.

Особу загиблого засвідчила експертиза ДНК, яку взяли у дитини та матері. Мама не погоджується із результатами експертизи, вона продовжує розшукувати сина.

У Героя залишились двоє малолітніх синів, дружина та батьки.

Указом Президента України Леонід Петрович Крепець орденом «За мужність» (посмертно).

Шепетівська РДА

0
репостів
0
репостів