Розділ Суспільство

Місцеві депутати все одно хочуть безкоштовно передати землю податковій

Автор 15 липня 2020, 20:26

Сьогодні, 15 липня, профільна депутатська комісія з питань земельних відносин, архітектури та будівництва, охорони навколишнього середовища під головуванням депутата міської ради Володимира Синюти розглянула проект рішення «Про припинення права користування земельними ділянками та передачу в постійне користування земельних ділянок».

Зазначений проект рішення сесії міської ради стосується рішення сесії міської ради від 9 липня 2020 р. №12, дію якого зупинив міський голова Михайло Полодюк своїм розпорядженням від 10 липня.

У засіданні взяли участь депутати-члени комісії Володимир Костюк та Віталій Примак, також — із правом дорадчого голосу — депутати міської ради Валерій Федоров та Анатолій Липкань та начальниця Шепетівської ОДПі Валентина Ординська, працівники податкової, головний редактор ТРК «Лайк ТВ» Катерина Васьківська.

Секретар міської ради Микола Кикоть озвучив зміст зауваження міського голови до зупиненого рішення від 9 липня 2020 р. №12. Головним обґрунтуванням позиції міського голови є можливе об’єднання земельної ділянки біля кінотеатру із земельною ділянкою, де розміщується будівля закладу для подальшого залучення інвестора.

У своєму виступі Володимир Костюк наголосив, що Україна зараз на етапі адміністративно-територіальної реформи, яка здійснює укрупнення районів. На цей час передбачено створення Шепетівського району із центром у м.Шепетівка. З часом, ймовірно, податковій потрібно буде формувати структуру і збільшувати чисельність працівників, тому потрібно буде більше приміщення для роботи державного органу. З цією метою потрібно передати в постійне користування земельну ділянку біля кінотеатру.

Депутат Віталій Примак запитав, чому депутати не чули про інвесторів, які хочуть викупити земельну ділянку біля кінотеатру і якщо земельна ділянка не утримувалася в належному стані, то чому немає приписів її власнику.

Начальниця Шепетівської ОДПі Валентина Ординська закликала підтримати рішення про передачу в постійне користування земельної ділянки і пообіцяла, що будівля буде збудована в перспективі. Адже останні майже десять років ситуація в державі складна, реалії такі — то війна на сході, то податкова служба проходить вкотре реформування, недостача фінансування, що не сприяло початку будівництва приміщення.

На завершення обговорення Володимир Синюта виніс проект рішення сесії про припинення права користування земельними ділянками та передачу в постійне користування земельних ділянок на голосування членів комісії. Присутні депутати – члени депутатської комісії з питань земельних відносин, архітектури та будівництва, охорони навколишнього середовища — одноголосно прийняли рішення підтримати рішення на сесії в повному обсязі в інтересах територіальної громади та Державної податкової служби та виділити в постійне користування податковій службі земельну ділянку біля кінотеатру.

Прес-служба Шепетівської міської ради

0
репостів
0
репостів