Розділ Суспільство

Міський голова заблокував рішення про безкоштовну передачу землі податковій

Автор 13 липня 2020, 17:06

10 липня міський голова Шепетівки оголосив, що призупинив безкоштовну передачу земельної ділянки, яка знаходиться біля кінотеатру, у користування Державної податкової служби. Про це він сказав під час свого відеозвернення.

Міський голова Шепетівки зауважив, що дану земельну ділянку можна було б продати на тендері за вигідною ціною. Проте депутати міської ради з невідомих причин на сесії 9 липня вирішили віддати землю у безкоштовне користування податковій.

«Депутати Шепетівської міської ради прийняли рішення про безкоштовну передачу земельної ділянки, яка знаходиться на вулиці Небесної сотні, що біля кінотеатру, у постійне користування Державній податковій службі. Коли ця земельна ділянка повернулась до комунальної власності, до нас звертались серйозні підприємці, котрі могли б її придбати на умовах тендеру.

Михайло Полодюк розповів, що раніше місто вже продало на тендері за 3 мільйони гривень схожу ділянку. Це ж планувалось зробити і з наступною.

«Проте плани помінялись і депутати передали землю Державній податковій службі. Хоча ще 11 червня, коли це питання виносили на розгляд сесії, лише сім депутатів погодились з ідеєю про безкоштовну передачу землі, інші категорично вважали, що ділянку потрібно продати на тендері. Голосування на цій сесії змінило ситуацію. І я не можу сказати, що сталось між депутатами. Проте хочу вірити, що це рішення депутатів було просто емоційним та необдуманим»

Міський голова наголосив, що у міської влади з Державною податковою службою давно були складні стосунки:

«За мовчазною згодою податкової, рішенням районної ради була змінена реєстрація закладів охорони здоров’я з міста на територію району. Завдяки цьому з Шепетівки було виведено близько 15 мільйонів гривень податків. Ці гроші нам були необхідні, проте податкова ніяк не відреагувала на дії районної ради»

Михайло Іванович також зауважив, що під час ревізії чиновники встановили, що 281 особа в Шепетівці у 2019 році не сплатила податків за нерухомість у міський бюджет. Проте і тут податкова проігнорувала звернення міського голови.

«Якщо хтось хоче закинути мені корисливі мотиви, у мене їх нема. Нагадую, що зараз у нас земля продається перед камерами та спостерігачами, махінацій не буде. Сесію проводитиме секретар міської ради. Пропоную депутатам повторно розглянути питання і вирішити його на користь громади»

Начальник Шепетівського управління Головного управління ДПС у Хмельницькій області Валентина Ординська вважає, що це суто технічне рішення, яке мало бути підтримано:

Подібні рішення приймались і для інших установ в зв’язку з реформуванням. Питання є технічне в зв’язку зі зміною назви.

Справа у тому, що дану ділянку податкова безкоштовно отримала ще у 2007 році за каденції міського голови Шпільченка, але досі нічого там не будувала.Так як юридичну назву шепетівської податкової служби вже кілька разів змінювали, то кожен раз доводилось виносити рішення на сесію міська ради, щоб оформити ту ділянку на нову юр. особу. І ось на цей раз нинішній міський голова скориставшись моментом хоче повернути цю ділянку у власність міста.

Валентина Ординська у фейсбуці виправдовувалась чому за стільки років нічого не будувалось:

Виготовлялась технічна документація, проектнокошторисна, плюс відсутнє фінансування, постійне реформування, інші відомі всі причини в країні. В 2018 році підприємці вже їздили в Славуту. Принаймні ми обслуговуєм Шепетівку, район, Полонне і район. Надаємо всі відповідні послуги і не заслуговуємо на тупі звинувачення Полодюка. Нехай подивиться, що в нього робиться під носом, а не під лісом... Сором, має вибачитись перед працівниками податкової за безпідставні звинувачення в інтерв’ю.

Останнє редагування 13 липня 2020, 19:20

Відео

0
репостів
0
репостів