Розділ Суспільство

Пасажир судився з водієм через тілесні ушкодження внаслідок ДТП

Автор 26 березня 2020, 13:38

Шепетівським міськрайонним судом Хмельницької області звільнено жителя Шепетівського району від кримінальної відповідальності, передбаченої частиною першою статті 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України, на підставі ст. 46 КК України у зв'язку з примиренням з потерпілим.

Кримінальне провадження відносно обвинуваченого – закрито. Стягнуто з Б. на користь держави 628 грн. 04 коп. за проведення судової інженерно-транспортної експертизи.

Згідно з ухвалою суду, Б. обвинувачується в тому, що 27 січня 2020 року, в нічний час, керуючи автомобілем марки «Audi», в якому на передньому пасажирському сидінні перебував потерпілий, не вибрав безпечної швидкості руху, діючи недбало, не впорався з керуванням та допустив з’їзд на тротуар, де керований ним автомобіль зіткнувся із деревом.

Внаслідок вказаної дорожньо – транспортної пригоди пасажир автомобіля (потерпілий) отримав тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості, як такі, що спричинили тривалий розлад здоров’я.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину в інкримінованому злочині визнав повністю, щиро розкаявся, ствердив про скоєння ним дорожньо-транспортної пригоди за викладених в обвинувальному акті обставин, повне відшкодування збитків завданих злочином.

Ухвала законної сили не набрала і може бути оскаржена до Хмельницького апеляційного суду.

За повідомленням прес-служби суду

0
репостів
0
репостів