Розділ Суспільство

Новопризначений голова Хмельницької ОДА прокоментував ситуації з музеєм та газовими боргами у Шепетівці

Автор 04 грудня 2019, 19:47
Новопризначений голова Хмельницької ОДА прокоментував ситуації з музеєм та газовими боргами у Шепетівці Фото UA: Поділля

Нещодавно, 22 листопада, було призначено нового голову Хмельницької обласної державної адміністрації. Ним став Дмитро Габінет,  кандидат юридичних наук, керівник кафедри права Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту. Після початку роботи Верховної Ради 9-го скликання пан Дмитро був помічником народного депутата Миколи Стефанчука зі "Слуги народу".

Нам вдалося дізнатися, що новопризначений голова ОДА думає про найбільш наболілі проблеми Шепетівки.

15 листопада Мінюст звернувся до Хмельницького окружного адмінсуду з позовною заявою про припинення діяльності шепетівського музею Миколи Островського у зв’язку з декомунізацією. Як ви бачите продовження діяльності цього музею?

Діяльність музею можлива, якщо вона відповідатиме вимогам чинного законодавства. Не готовий відповісти більш детально, тому що з цим питанням я ще не розбирався. Я про нього чув, але наразі це питання не є пріоритетним для обласної адміністрації.

У Шепетівці є колишні концесіонери ТОВ “Енергоінвест”, які вже ніби відійшли від діяльності в місті. Але вони накопичили борги перед НАК “Нафтогаз України”, фіскалами, енергетиками, міською радою, які сягають майже 200 мільйонів гривень. Як ви бачите вирішення цієї проблеми?

Треба працювати над реструктуризацією цих боргів, над їх погашенням. Це питання з’явилося ще до мене. Добре, що область все ж нормально ввійшла в опалювальний сезон. Будемо пробувати вирішувати проблему, але тут потрібна також тісна співпраця з органами місцевого самоврядування. Тому що це питання більше стосується владних органів Шепетівки. Хоча звичайно, державна адміністрація координує багато процесів, але ця ситуація - це проблема безпосередньо цієї місцевості. Будемо долучатися, щоб спробувати це вирішити на рівні Києва. Бо на рівні області вирішити цю проблему - неможливо.

Останнє редагування 04 грудня 2019, 20:35
0
репостів
0
репостів