Розділ Суспільство

Мінюст подав до суду на музей Островського з вимогою припинити його діяльність

Автор 28 листопада 2019, 16:40

15 листопада Міністерство юстиції України звернулось до Хмельницького окружного адміністративного суду із позовною заявою до Комунального закладу культури "Обласний літературно-меморіальний музей М.О. Островського", в якій просить суд припинити його діяльність.

Підставою звернення до суду є порушення вимог Закону України "Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки". 

Суд відкрив провадження в адміністративній справі за позовом і доручив розглянути справу за правилами спрощеного позовного провадження.

Паралельно в Хмельницькій обласній раді запланували розгляд проєкт рішення “Про проведення громадського обговорення з питання зміни профілю та перейменування КЗК «Обласний літературно-меморіальний музей М.О. Островського». В межах якого планують провести громадське обговорення щодо зміни профілю та перейменування музею з літературно-меморіального на історичний. Це рішення облрада розглядатиме 20 грудня 2019 року.

0
репостів
0
репостів