Розділ Суспільство

Зі 196 багатоповерхівок Шепетівки лише 44 створили ОСББ

Автор 25 листопада 2019, 19:04
Зі 196 багатоповерхівок Шепетівки лише 44 створили ОСББ Фото з мережі Інтернет

Сьогодні під час засідання депутатських комісій Шепетівської міської ради розглядали проєкт рішення “Про внесення змін та доповнень до Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Шепетівка на 2018-2022 роки”.

У межах обговорення перший заступник Шепетівського міського голови Володимир Вихівський зазначив, що наразі у Шепетівці існує 196 багатоповерхових будинків

З них лише 44 мають власні Об'єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ). 

Ще 54 будинки обслуговуються ПП "Управлінська компанія "Управдом". 

Та 43 будинки — ПП "Управлінська компанія "Житлофонд".

Решту 55 будинків наразі не мають чіткої форми управління.

Нагадаємо, 1 травня 2019 року Законом № 2189 - VIII "Про житлово-комунальні послуги" в Україні буде запроваджено реформу ЖКГ. 

Відповідно до нього, мешканці багатоповерхівок зобов'язані не пізніше ніж до 1 травня 2020 року визначитись з моделлю організації договірних відносин з виконавцями комунальних послуг, а виконавці комунальних послуг — укласти з такими співвласниками договори.

Якщо співвласники багатоквартирного будинку самостійно не оберуть одну з моделей організації договірних відносин, або не погодять з виконавцем розмір плати за обслуговування внутрішньобудинкових систем, між виконавцем відповідної комунальної послуги та кожним співвласником після 1 травня 2020 буде укладено індивідуальний договір про надання комунальної послуги з урахуванням особливостей, визначених частиною сьомої статті 14 Закону.

0
репостів
0
репостів