Розділ Суспільство

З 15 оплачуваних робочих днів на окрузі Олексій Жмеренецький провів лише 2

Автор 21 листопада 2019, 20:07

Сьогодні Олексій Жмеренецький вдруге приїхав до Шепетівки у ролі народного депутата України. Перший його візит був два місяці тому - 25 вересня.

Проте ні першого разу, ні вже сьогодні вдруге про його приїзд мешканцям ніхто не анонсував. Хоча охочих зустрітися з нардепом зібралося чимало. Незадоволені громадяни щораз пишуть про свої сподівання попасти на прийом до пана Жмеренецького у соціальних мережах.

Народний обранець як законотворець мав би знати, що ст. 7 Закону України “Про статус народного депутата України передбачає:

1. Народний депутат постійно підтримує зв'язки з виборцями у порядку, встановленому законом.

Народні депутати, обрані в одномандатних виборчих округах, зобов'язані підтримувати зв'язок з виборцями своїх округів. Народні депутати, обрані в багатомандатному загальнодержавному виборчому окрузі, здійснюють зв'язок з виборцями, які мешкають на території України, у порядку персонального представництва, визначеному депутатськими фракціями (групами) Верховної Ради України відповідно до закону.

2. Народний депутат відповідно до закону розглядає звернення виборців, а також від підприємств, установ, організацій, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, об'єднань громадян, вживає заходів для реалізації їх пропозицій і законних вимог, інформує виборців про свою депутатську діяльність під час особистих зустрічей з ними та через засоби масової інформації.

3. Народний депутат відповідальний за свою депутатську діяльність перед Українським народом як уповноважений ним представник у Верховній Раді України.

Окрім того, відповідно до “Порядку денного пленарних засідань”, який опублікований на офіційному сайті Верховної ради України, за час своєї діяльності народний депутат Олексій Жмеренецький мав 15 днів оплачуваної роботи з виборцями. Роботу то йому оплатили. Як повідомляли раніше на сайті НГП, у жовтні Олексій Жмеренецький отримав свою першу зарплату у розмірі 42 тис. 79 грн. Час іде, зарплата капає, а пан Олексій лише 2 рази за весь цей час з’явився на окрузі.

сесії ВРУ

Офіційна приймальня нардепа Жмеренецького — це ще одне з наболілих питань, яке вже довгий час турбує мешканців округу. Якщо раніше громадяни могли без проблем звертатися до чинного депутата ВРУ через громадські приймальні у Шепетівці, Славуті та Полонному, то до сьогодні такої можливості не було. Лише після 3-х місяців роботи народного депутата Жмеренецького з’явилася приймальня. І діяти вона буде лише у Шепетівці по декілька годин 2 рази у тиждень: вівторок та четвер з 10:00 год до 14:00 год.

75567454 479270079381194 615662649685835776 o

Останнє редагування 21 листопада 2019, 22:01
0
репостів
0
репостів