Розділ Суспільство

Олексій Жмеренецький розповів про зарплати медикам, звільнення у локомотивному депо та борги ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”

Автор 26 вересня 2019, 19:16

Вчора, 25 вересня, народний депутат України Олексій Жмеренецький провів прес-конференцію. Під час заходу дав відповіді на нагальні питання, які турбують шепетівчан. Спілкування з журналістами відбулося у малому залі Шепетівської райдержадміністрації після круглого столу з керівним активом району.

Медикам Шепетівки вже 2-й місяць затримують зарплату. 

“Ми направили запити на пояснення до профільних міністерств. Проаналізували законодавство і визначили, що справді була порушено норма закону щодо неспроможності місцевих бюджетів фінансувати заробітні плати медицині. Відповідно зарплату повинні компенсувати з державного бюджету. Але цього не відбулося. Тому виникла заборгованість. Але вона має бути погашена однозначно з державного бюджету”.

Чи відбудеться звільненням працівників Локомотивного депо?

“Я у Києві маю зустрітися з керівником підрозділу Укрзалізниці, який відповідає за локомотивне депо. Треба зрозуміти економічне обгрунтування. Є пропозиція профспілки, а є позиція адміністрації. Адміністрація стверджує, що це не рентабельне підприємство і скорочення вимушене. Як ми можемо платити зарплату, якщо технічно у них немає замовлень. Позиція профспілки - ми виконуємо замовлення інших філіалів. Тому по факту завантажені роботою, але це не обліковується нашим депо. Потрібно вивчити економічне обґрунтування цього звільнення. Якщо не права адміністрація, то ми включаємо усі механізми захисту профспілок. Якщо адміністрація економічно права, тоді питання переходить в іншу площину - перекваліфікація, працевлаштування”.

Що буде з опалювальним сезоном і хто покриє борги ТОВ “Шепетівка Енергоінвест”?

“Міська влада повинна підштовхувати виконавчу службу, щоб вона якось впроваджувала рішення суду в дію, оцінити свої можливості і взяти на баланс підприємство. Мені втручатися зарано. Якщо ж треба, то це має бути сигнал від міської влади: хто не передає, хто заважає, чи то якісь рейдери запломбували, захопили, замінували…

Інша частина - це борги: більше 78 міль­йонів гри­вень бор­гу пе­ред НАК «Наф­то­газ Ук­ра­їни». Найбільша робоча модель, коли цей борг поділять на 3 суб’єкти: третину спише НАК «Наф­то­газ Ук­ра­їни», третину відшкодує держава, а третину має покрити місто. Тому що міська влада несе опосередковану відповідальність за накопичення цього боргу”.

Останнє редагування 26 вересня 2019, 20:29

Відео

0
репостів
0
репостів