Розділ Суспільство

Цього літа послугами оздоровлення та відпочинку скористалися понад 1500 дітей Шепетівського району

Автор 07 листопада 2019, 14:29
Цього літа послугами оздоровлення та відпочинку скористалися понад 1500 дітей Шепетівського району Фото з мережі Інтернет

На колегії районної державної адміністрації, яке відбулося 31.10. 2019 року, було заслухано питання про підсумки роботи управління соціального захисту населення щодо організації та проведення оздоровчої компанії – "Літо – 2019".

Відповідно до Закону України "Про оздоровлення та відпочинок дітей", на виконання розпоряджень голови Хмельницької обласної державної адміністрації та Шепетівської районної державної адміністрації, районної програми "Організація відпочинку та оздоровлення дітей Шепетівського району на 2019-2020 рр.", з метою організації в районі змістовного, повноцінного, якісного, безпечного відпочинку та оздоровлення дітей по району своєчасно проведені заходи з організації та проведенню оздоровчої компанії – "Літо – 2019".

Внаслідок проведеної роботи послугами оздоровлення та відпочинку охоплено по району 1563 дітей або 44,5 % від загальної кількості дітей віком від 7 до 18 років, з них 925 дітей пільгових категорій.

У 2019 році надання оздоровчих та відпочинкових послуг у літній період здійснено у 16 пришкільних таборах з денним перебуванням на базі загальноосвітніх шкіл району, працював мовний табір на базі загальноосвітнього навчального закладу, а також табір з денним перебуванням "Гармоніка" та туристичний табір. При позашкільному закладі "Школа сприяння здоров'ю", де відпочило у літній період 877 дітей, з них 596 дітей пільгових категорій.

За літній період оздоровилось та відпочило, відвідали різні куточки України із екскурсіями, подорожувало 564 школярів, з них 224 дітей пільгових категорій. З місцевого бюджету було використано кошти на відпочинкові заходи — аквапарк м. Хмельницький, екскурсійні подорожі до м. Нетішин, м. Старокостянтинів, м. Красилів, м. Самчики, м. Меджибіж, м. Полонне, м. Житомир, м. Львів, м. Київ, м. Рівне та оздоровлення в Карпатах, в ДЗВ "Кабельник" (Одеської обл.), в м. Одеса табір "Ювілейний", на Чорноморському узбережжі.

Особлива увага приділялась оздоровленню дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з багатодітних та малозабезпечених родин, дітей інших незахищених категорій, талановитих та обдарованих учнів.

Коштом державного бюджету оздоровлено 62 дитини пільгових категорій в оздоровчих таборах Хмельницької області та України.

За інформацією Шепетівської РДА
Останнє редагування 07 листопада 2019, 14:38
0
репостів
0
репостів