Розділ Суспільство

Відкривається полювання на хутрових та парнокопитних тварин

Автор 26 жовтня 2019, 18:17

В мисливських угіддях незабаром відкриється сезон полювання на хутрових та парнокопитних тварин. Про це повідомив головний спеціаліст Шепетівського РУ ГУ ДПСС в Хмельницькій області В.Савіцький.

Відкривається сезон ліцензійного полювання на парнокопитних тварин з 2 листопада 2019 року і триватиме до 29 грудня 2019 року. Полювання на хутрових звірів за відстрільними картками розпочинається з 2 листопада 2019 року по 27 січня 2020 року. Днями полювання є субота та неділя.

Обмежень для відстрілу вовків, лисиць та єнотовидної собаки не існує, а от зайця за відстрільною карткою кожен мисливець може добути не більше одного. Вартість ліцензії має сталу ціну і залежить від виду мисливської тварини.

Не забудьте і про відповідні документи. Вирушаючи на полювання треба мати при собі державне посвідчення мисливця, контрольну картку обліку добутої дичини та порушень правил полювання, дозвіл на відстріл тварин (ліцензія або відстрільна картка) та дозвіл на носіння і зберігання зброї, при наявності мисливської собаки – паспорт на мисливську собаку.

При придбанні відстрільної картки мисливців ознайомлять із заборонами щодо полювання в певних мисливських угіддях, а саме розташуванням відтворювальних ділянок, об’єктів природно-заповідного фонду та ін.

Попереджаємо мисливців щодо недопущення порушень встановлених правил полювання. До порушників правил полювання застосовуватимуться відповідні міри впливу, визначені чинним законодавством України.Так, при умові незаконного добування або знищення диких тварин при проведенні незаконного полювання, порушник, у відповідності до такс для обчислення розміру збитків, завданих унаслідок порушення законодавства в галузі мисливського господарства та полювання, затверджених Наказом Міністерства екології та природних ресурсів України та Міністерством аграрної політики та продовольства України погодженого заступником Міністра фінансів України від 19.06.2017 року № 301/222, відшкодовує збитки. Наголошуємо на обов’язковому дотриманні мисливцями правил полювання, а також правил поводження на полюванні з мисливською вогнепальною зброєю та дотримання ветеринарно-санітарних вимог при використанні на полюванні собак та обробці добутих шкурок з хутрових звірів. Попереджаємо, що впродовж сезону полювання в мисливських угіддях діятимуть рейдові бригади по здійсненню контролю за дотриманням мисливцями правил полювання.

При відстрілі дикого кабана обов’язково здійснюється відбір зразків матеріалу для дослідження на африканську чуму свиней. Відбір зразків матеріалу проводиться лише фахівцем ветеринарної медицини. 

0
репостів
0
репостів