Розділ Суспільство

Шепетівчани зможуть звертатись до місцевої влади через електронні петиції

Автор 24 жовтня 2019, 15:01

Таке рішення сьогодні, 24 жовтня, прийняли депутати на пленарному засіданні сесії Шепетівської міської ради.

Електронна петиція – це особлива форма колективного звернення громадян до органів місцевого самоврядування територіальної громади, що здійснюється через офіційний веб-сайт Ради щодо будь-якого питання, котре належить до компетенції Ради та її виконавчих органів.

Порядок подання електронних петицій та їх розгляд регулюватиметься відповідним Положенням. Розроблений документ винесуть на розгляд депутатів наступного пленарного засідання, яке очевидно відбудеться вже у листопаді.

Електронну петицію зможе подати кожен мешканець Шепетівки за допомогою сайту Єдина система місцевих петицій. А розглянуть її, лише коли петиція збере 100 підписів шепетівчан впродовж 30 календарних днів з дня оприлюднення.

Система електронних петицій на Хмельниччині вже діє у Полонному, Славуті, Старокостянтинові, Деражні, Летичеві, Хмельницькому та в органі Хмельницької обласної ради.

До прикладу, у сусідній Славуті наразі перебуває на розгляді 5 петицій:
- Влаштування тротуару та його освітлення від автобусної зупинки на військовому містечку до новозбудованого будинку за адресою: вул. Я. Мудрого, 69;
- Медична відповідальність;
- Про організацію рейду із виявлення неблагополучних сімей у м.Славуті, в яких є малолітні діти, та встановлення посиленого контролю над виконанням батьківських обов'язків;
- Заборонити в загальноосвітніх школах Славути так звані батьківські внески;
- Перейменування Парку культури ім.Михайлова у Парк князів Сангушків.

А на етапі збору підписів — петиція Про заборону в місті Славуті роботи пересувних цирків та зоопарків з використанням диких та екзотичних тварин.

Останнє редагування 06 травня 2021, 14:17
0
репостів
0
репостів