Розділ Суспільство

Від завтра на Хмельниччині можна ловити раків

Автор 30 вересня 2019, 17:49

Із першого жовтня 2019 року знято заборону на любительський вилов раків у водоймах Хмельницької області. Про це повідомила прес-служба Хмельницького рибоохоронного патруля.

«Основною метою заборони було захистити членистоногих у період другої линьки, під час якої вони найбільш вразливі. У цей період вони змінювали свій хітиновий покрив на новий, а також оновлювали зябра та травні органи», - зазначив заступник начальника – начальник відділу охорони водних біоресурсів «Рибоохоронний патруль» Управління Державного агентства рибного господарства у Хмельницькій області Олег Атаманчук.

Відповідно до Правил любительського і спортивного рибальства в незаборонений час діє обмеження на вилов раків. Одній особі за добу можна впіймати 30 екз. раків на водоймах загального користування та 50 екз. - на водоймах, де впроваджене платне рибальство. Також допускається ручне збирання раків та лов за допомогою раколовки діаметром не більше 70 см і вічком не більше 22 мм, волосінню з приманкою і рогаткою не більше п'яти снастей на ловця.

Забороняється лов раків у темну пору доби (пізніше години від заходу і раніше години до сходу сонця) із застосуванням підсвічування. Мінімальний розмір, дозволений для вилову, становить не менше, ніж 10 см.

Вилов цих мешканців забороненими знаряддями лову або з перевищенням добової норми карається накладенням штрафу від 340 до 680 грн. Окрім того, порушнику додатково доведеться сплатити завдані збитки – 25,5 грн за кожний незаконно виловлений екземпляр рака незалежно від його розміру.

В Управлінні Держрибагентства у Хмельницькій області функціонує телефонна «гаряча лінія»: (068) 384-98-10. Про порушення Правил любительського і спортивного рибальства, порядку придбання чи збуту водних біоресурсів прохання повідомляти за вказаним номером телефону.

0
репостів
0
репостів