Розділ Суспільство

На Шепетівщині щодо неповнолітніх провели "антиалкогольний рейд"

Автор 08 вересня 2019, 22:52

У ніч з 7 на 8 вересня, інспектори сектору ювенальної превенції Шепетівського ВП, дільничні офіцери поліції, спеціалісти служби у справах дітей Шепетівської РДА та фахівець соціальної роботи провели рейд-відпрацювання у ході якого перевірили розважальні заклади та місця концентрації неповнолітніх.

Під час даного рейду було виявлено неповнолітніх правопорушників, які розпивали алкогольні напої. Винних було притягнуто до адміністративної відповідальності.

У результаті проведення відпрацювання в закладах торгівлі, було складено протокол та притягнуто до відповідальності особу, яка здійснила продаж алкогольних напоїв неповнолітнім.

Нагадуємо суб’єктам господарювання, що здійснюють торгівлю алкогольними напоями та тютюновими виробами про те, що законодавством України забороняється продаж пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових та тютюнових виробів особам, які не досягли 18 років. (Стаття 15-3 Закону України «Про державне регулювання виробництва, обігу спирту етилового, плодового і коньячного, алкогольних напоїв і тютюнових виробів». Згідно зі статтями 15,17 цього закону до порушників застосовуються фінансові санкції у вигляді штрафу та анулювання ліцензії на право здійснення роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

Окрім цього, відповідно до частини 2 статті 156 КУпАП торгівля пивом (крім безалкогольного), алкогольними, слабоалкогольними напоями або тютюновими виробами неповнолітнім особам — тягне за собою накладення штрафу від 1700 до 6800 гривень.

Ми закликаємо громадян, які стали свідками продажу чи купівлі неповнолітніми цигарок або алкоголю, зупинити і продавця, і дитину, а також повідомити про такий факт на службу 102 для вжиття заходів реагування.

0
репостів
0
репостів