Розділ Суспільство

Суд оштрафував місцевого депутата через невчасно задекларовані квартири

Автор 02 липня 2019, 17:15
Квартири, які депутат забув внести в декларацію Квартири, які депутат забув внести в декларацію

За неповідомлення про зміни в майновому стані депутат міської ради сплатить штраф. Про це повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.

Законодавство передбачає обов’язок посадовців відкрито звітувати перед суспільством про свої доходи та витрати шляхом заповнення на офіційному веб-сайті Національного агентства з питань запобігання корупції декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Це ж стосується онлайн позики від Твої Гроші чи інших видів позик.

Як повідомив керівник Шепетівської місцевої прокуратури Іван Комар, депутата Шепетівської міської ради, який проігнорував ці вимоги притягнуто до адміністративної відповідальності за правопорушення, пов’язане з корупцією.

Так, придбавши у 2018 році житло, повідомлення про суттєві зміни в майновому стані до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, чоловік не подав. Окрім цього, про купівлю ще однієї квартири вже у 2019 році депутат прозвітував несвоєчасно.

Як ми дізнались, цим депутатом виявився представник ВО "Свобода " Волоткевич Ігор Васильйович. Він визнав провину і роз'ясненив за що саме отримаф штраф:  

В будинку, де я живу зараз, там три квартири. Минулого літа, сусідка Валентина Петрівна, їй 92 роки, продавала свою двокімнатну квартиру через стіну, я її купив. А вже цієї весни, продавалась та третя квартира, і запропонували мені її викупити. Я так і зробив... Все добре, ніби то, тепер я власник цілого будинку... Але... я забув врахувати той факт, що я, як депутат міської ради, мав би подати відомості про "особливі покупки". Тому, в результаті, попав на адмін-штраф. Вину свою визнаю. Штраф оплачу, покажу квитанцію. На новосілля запрошу згодом...)

Постановою Шепетівського міськрайонного суду на правопорушника накладено стягнення у виді 1700 гривень штрафу.

Останнє редагування 02 липня 2019, 17:42
0
репостів
0
репостів