Розділ Суспільство

Зросла допомога по вагітності та пологах

Автор Валентина Гаврилюк 21 червня 2019, 14:20

Згідно  даних Фонду соціального страхування України розмір середньоденної допомоги по вагітності та пологах, що фінансується Фондом у січні-травні 2019 року зріс на 25,6% порівняно з тим же періодом минулого року. По Шепетівському відділенні  даний показник зріс на 12% та відповідно склав 179,1 грн. за один календарний день, а за аналогічний період минулого року  - 159,8 грн.

У загальних випадках тривалість відпустки по вагітності та пологах становить 126 календарних днів, у цьому разі середня сума допомоги від Фонду складає 30,9 тис. гривень.

Загалом упродовж поточного року Шепетівським відділенням управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Хмельницькій області на фінансування допомоги по вагітності та пологах  спрямовано 2,4 млн. гривень.

Нагадаємо, допомога по вагітності та пологах надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке компенсує втрату заробітної плати (доходу) за період відпустки у зв’язку з вагітністю та пологами та складає 100% середньої заробітної плати незалежно від тривалості страхового стажу.

Сума допомоги по вагітності та пологах обчислюється шляхом множення суми середньоденної заробітної плати на кількість днів фактичного перебування у відпустці у зв’язку із вагітністю та пологами.

За основним місцем роботи зазначене матеріальне забезпечення не може бути меншим за обчислене, виходячи з мінімальної заробітної плати. Водночас, за місцем роботи за сумісництвом мінімальні гарантії щодо розміру допомоги не застосовуються.

0
репостів
0
репостів