Розділ Суспільство

У селі Корчик весело відзначали свято Стрітення

Автор 01 березня 2019, 16:51

Стрітення – веселі проводи зими, осяяні очікуванням тепла, весняного оновлення природи. 24 лютого жителі села Корчик це свято відзначили традиційним культурним дійством.

На площі біля будинку культури було велелюдно й гамірно. З вітальним словом до присутніх звернулися голова села Василь Кондратюк та головний спеціаліст відділу освіти та культури Шепетівської РДА Валентина Галімська, які привітали усіх зі святом, побажали миру і злагоди Україні, а односельцям і гостям – оптимізму і хорошого відпочинку.

Ведуча свята під щирі оплески глядачів запросила на святковий майдан Зиму, яка разом з іншими своїми помічниками, аматорами будинку культури с. Корчик, закружляла у запальному танці, а згодом передала право панування на Землі своїй наступниці – Весні.

Гуляння супроводжувалося веселими піснями та запальними танцями. Окрасою заходу стали виступи гостей - аматорського вокального колективу «Маки» будинку культури с. Городнявка, аматорів районного будинку культури, маленьких аматорів с. Хутір, а також місцевих самодіяльних виконавців.

Кульмінацією дійства стало спалення опудала, яке, за повір’ям, дає життя майбутньому врожаю, пророкує добробут людям. Гостей та учасників святкового заходу пригощали традиційними для свята млинцями, жайворонками та смачною юшкою.

За матеріалами Шепетівської РДА

0
репостів
0
репостів