Розділ Суспільство

Виправна колонія незаконно здавала землю в оренду

Автор 09 січня 2019, 16:05

Шепетівською місцевою прокуратурою виявлено факт неправомірного використання нерухомого майна та землі, наданих державою у користування одній з виправних колоній управління Державної пенітенціарної служби України у Хмельницькій області.

Так, між виправною колонією та приватним підприємством укладено договір підряду, згідно з яким у користування суб’єкта господарювання перейшла земля площею майже 3 га та господарські приміщення загальною вартістю більше 1 млн. грн.

Водночас установлено, що під виглядом вказаної угоди насправді приховано оренду. Тобто майно та земля, які за законом призначені виключно для забезпечення виконання завдань колонії, фактично передані приватному підприємству для ведення підсобного господарства та вирощування тваринницької продукції і використовуються ним для здійснення підприємницької діяльності та отримання прибутку.

Реагуючи на виявлені порушення та діючи на захист інтересів держави, місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати договір підряду недійсним та звільнити об’єкти нерухомості.

Як повідомив заступник керівника місцевої прокуратури Вадим Вітрук, 8 січня 2019 року господарським судом Хмельницької області позов Шепетівської місцевої прокуратури задоволено у повному обсязі.

На даний час рішення суду законної сили не набрало та може бути оскаржено в апеляційному порядку.

Прес-служба прокуратури Хмельницької області

0
репостів
0
репостів