Розділ Суспільство

У Шепетівці затверджено новий тариф на теплопостачання

Автор 27 листопада 2018, 17:41

Як уже повідомлялося ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» подав обґрунтування необхідності перерахування тарифів на теплову енергію та послуг з централізованого опалення для всіх категорій споживачів теплопостачального підприємства. Для об’єктивного визначення доцільності підвищення тарифів пропозиції до нових тарифів на теплопостачання розглянула робоча група при виконавчому комітеті міської ради.

Про роботу робочої групи з попереднього розгляду тарифів на теплову енергію та послуг з централізованого опалення доповів начальник управління економічного розвитку Олександр Гринь.  Він повідомив, що під час розгляду наданих підприємством матеріалів, щодо них виник ряд зауважень, які були направлені ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» для подальшого узгодження. Зауваження були оприлюднені на офіційному сайті Шепетівської міської ради 19 жовтня 2018 року. Більш детально із зауваженнями робочої групи можна ознайомитися в протоколі.

ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» не врахувало зауважень робочої групи та наполягає на їх обгрунтованому включенні до тарифу. І хоча відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 1 червня 2011 року № 869 функції затвердження тарифів покладено на виконавчий комітет, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово‑комунального господарства мало б прийняти процедуру, за якою має здійснюватись розгляд поданих розрахунків. На сьогодні такої процедури не прийнято.

Станом на сьогодні проблема нормально не вирішується. З одного боку, контроль ніби-то і лежить на виконавчому комітеті, проте, з іншого боку, виконавчий комітет не має права впливати на ті складові, які подав ТОВ «Шепетівка Енергоінвест».

Отож, виконавчий комітет був змушений, після обговорення, незважаючи на те, що не погодився із розрахунками ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», прийняти тариф у тому вигляді, який вимагає ТОВ «Шепетівка Енергоінвест», а це:

-для населення на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків без будинкових та квартирних приладів обліку теплової енергії — 47,79 грн. за м2;          ,

-для населення на послугу з централізованого опалення для абонентів житлових будинків з будинковими та квартирними приладами обліку теплової енергії — 1865,99 грн/Гкал;

-для потреб бюджетних установ — тариф на теплову енергію — 2361,38 грн./Гкал;

-для потреб інших споживачів — тариф на теплову енергію — 2361,36 грн./Гкал.


Реклама: В інтернет-магазині Новатон https://novaton.ua/categories/cars_renault_566_1 ви можете знайти запасні деталі до різноманітних моделей автомобіля Рено (Renault). Зручний рубрикатор дозволяє обрати саме вашу марку авто, включаючи літраж та рік виготовлення, тому вам не доведеться шукати по всьому інтернету, які саме деталі вам потрібно. Доставляємо по всій Україні.


Члени виконавчого комітету підтримали таке рішення лише при умові, що до 29 листопада 2018 року ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» зобов’язується виконавчим комітетом звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області з відповідною заявою щодо проведення перевірки обгрунтованості планування витрат, що включені до повної собівартості теплової енергії, її виробництва, транспортування та постачання послуг з централізовного опалення, а також формування тарифів. Про виконання цього пункту ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» зобов’язане  повідомити, виконавчий комітет до 30 листопада 2018 року. Виконавчий комітет також направить до Головного управління Держпродспоживслужби у Хмельницькій області зауваження робочої групи, які виникли під час попереднього розгляду наданих ТОВ «Шепетівка Енергоінвест» розрахунків тарифів.

За результатами перевірки, у разі встановлення порушень,  Держпродспоживслужба  надасть суб’єкту господарювання  обов’язкові до виконання приписи про усунення порушень вимог стосовно формування встановлення та застосування державних регульованих цін.

І, в разі позитивного рішення Держпродспоживслужби, виконавчий комітет буде готовий прийняти відкорегований тариф.

За матеріалами Відділу інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради

Останнє редагування 27 листопада 2018, 17:51
0
репостів
0
репостів