Розділ Суспільство

Генеральний прокурор пообіцяв покарати правоохоронців Шепетівщини

Автор 24 червня 2017, 16:32

Генпрокурор України Юрій Луценко вважає, що слідчі та прокурори Шепетівщини, котрі займалися розслідуванням рейдерства землі, мають понести найсуворіші покарання за потурання і бездіяльність.

Про це вчора він заявив на брифінгу у Житомирі.

За його словами, йдеться про захоплення полів ТОВ “Єлисейські поля”, які обробляються у селі Пліщин Шепетівського району. Невідомі особи знищили посіви сої площею 245 гектарів, передискувавши і натомість засіяли кукурудзу. Сума завданих збитків становить 300 тис. грн.

Крім цього, у 2014 році особи приватно-орендного підприємства “Горинь” незаконно зайняли 60 га поблизу Пліщину, які орендувало ТОВ “Єлисейські поля”. За результатами розслідування, слідчий ухвалив рішення закрити справу на підставі п.2 ч.1 ст. 284 ККУ (“встановлена відсутність в діянні складу кримінального правопорушення”).

“Це означає, що ніякої законності і справедливості та поваги до людей, котрі працюють на землі, немає. Просто знищили і розтоптали. Я вимагаю найсуворішого покарання для цих слідчих і прокурорів. Нехай ідуть наймаються на роботу до сільгосппідприємств”, – заявив Луценко.

“Незалежний громадський портал” з’ясував, що, згідно з ухвалою Шепетівського міськрайонного суду від 14 лютого 2017 року зазначено, що під час досудового розслідування не було здобуто достатніх доказів того, що у 2013 році ТОВ «Єлисейські поля» дійсно здійснювався посів сої на полях площею 242, 710 га, які розташовані за межами села на території Пліщинської сільської ради, а також те, що ПОП «Горинь» у 2014 році перешкоджала для ТОВ «Єлисейські поля» у посіві сільськогосподарської продукції на земельній ділянці.

За даними бізнес пошукового ресурсу “Youcontrol”, ТОВ “Єлисейські поля” зареєстровано 2009 року у Житомирській області. На сьогодні фірма контролюється кіпрським офшором “ЕФ-ЕЙЧ-СІ-ФАРМЗ ХОЛДІНГ КОМПАНІ ЛІМІТЕД”.

ПОП «Горинь» з Славутського району контролюється тернопільським ТОВ “Мрія Агрохолдинг”.

Останнє редагування 24 червня 2017, 18:06

Відео

0
репостів
0
репостів