Розділ Суспільство

Прокуратура звинувачує Шепетівську міську раду у заниженні ціни на землю

Автор 06 квітня 2017, 18:04

У червні 2015 року рішенням міської ради було вирішено продати фізичній особі – орендарю земельної ділянки 2,1 га землі, яка була надана в оренду для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель і споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Шепетівська місцева прокуратура, опрацювала рішення на предмет законності відчуження на території міста земель несільськогосподарського призначення і вважає що земля продана за заниженою ціною.

Землі промисловості, розташовані у центрі міста Шепетівки, відчужено за 311 тис. грн., тобто за ціною близько 14 грн. за квадратний метр. Водночас, встановлено, що вартість вказаної землі занижена близько на 2 млн. грн. Внаслідок цього місцевий бюджет недоотримав значну суму коштів.

За вказаним фактом місцевою прокуратурою розпочато кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки).

«Наразі триває досудове розслідування, проведення якого доручено слідчому відділу Шепетівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в області», - повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар.

Журналісти газети "День за Днем " вирішили перевірити інформацію і знайшли відповідний проект рішення 69-ї сесії Шепетівської міської ради VI скликання від 4 червня 2015 року.

Згідно з цим рішенням земельна ділянка площею 21744 м², розташована на вул. Гранітній, 1. Вона знаходиться дійсно в межах міста, але ніяк не в центрі. Раніше на цій ділянці діяло підприємство «Агроспецпостач», відоме в народі як «хімсклади».

Головний архітектор Шепетівки Володимир Донков у телефонній розмові сказав: «Хто встановив, що вартість земельної ділянки була заниженою? Міська рада до оціночної вартості землі не має жодного відношення. Бо є процедура, за якою оголошується конкурс оцінювачів земельних ділянок. Відповідна комісія обирає з учасників за різними критеріями — ціна, якість, терміни виконання. І тільки переможець цього конкурсу здійснює оцінку вартості».

Також вдалося дізнатися, що приватна особа взяла в оренду цю землю, а згодом вона її викупила. На ній знаходяться об’єкти нерухомого майна. Підприємець працює там вже багато років.

На даний час прокуратурою проводяться першочергові, невідкладні слідчі дії, спрямовані на збір та фіксацію доказів.

Останнє редагування 10 липня 2019, 00:17
0
репостів
0
репостів