Розділ Суспільство

Відбулась чергова шістдесят шоста сесія міської ради

Автор 13 березня 2015, 15:48
Чергова шістдесят шоста сесія міської ради відбулася 12 березня. Депутати розглянути ряд важливих питань для громади міста. Відкрив сесію в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк, також на сесію були запрошенні керівники структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради, очільники підприємств міста, громадські активісти, шепетівчани.
Про програму підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників АТО – мешканців міста Шепетівки на 2015 рік доповів начальник управління праці та соціального захисту Сергій Білас. Програма передбачає комплекс заходів, що здійснюються на місцевому рівні з метою додаткових гарантій соціального захисту та фінансової підтримки учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників АТО, яка буде діяти протягом 2015 року.

За словами Сергія Григоровича програма має на меті підвищення рівня соціального захисту учасників АТО та членів сімей загиблих шляхом надання їм пільг, переваг та соціальних гарантій.

Відповідно до програми передбачено: надання одноразової грошової допомоги, комплексу медичних, психологічних та соціальних послуг, організація безоплатного поховання загиблих (померлих) учасників антитерористичної операції.

Фінансування програми буде забезпечуватися місцевими органами виконавчої влади за рахунок коштів, передбачених у державному та міському бюджетах на зазначену мету, а також за рахунок коштів з інших джерел.

Після цього депутати надали матеріальну допомогу воїнам, які брали участь в антитерористичній операції.

Начальник фінансового управління Василь Дрищ прозвітував перед депутатським корпусом про виконання бюджету міста за минулий рік. Після чого представив присутнім зміни до бюджету міста на 2015 рік. Зміни до бюджету викликали бурхливе обговорення серед депутатського корпусу. У кожного депутата була своя думка стосовно головного фінансового документа міста на 2015 рік, але незважаючи на різні думки зміни до бюджету були затвердженні.

Розглянувши звернення Шепетівського комунального підприємства водопровідно-каналізаційного господарства депутати вирішили звільнити комунальне підприємство від сплати земельного податку.

З метою увічнення та вшанування пам'яті загиблого в АТО шепетівчанина, випускника Шепетівського НВК «Загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів-гімназія» Хмельницької області, Максима Коваля, враховуючи клопотання директора школи-гімназії, голови батьківського комітету, голови ради закладу та Президента школи-гімназії, з метою виховання патріотизму, міська рада вирішила надати згоду дирекції школи-гімназії встановити меморіальну дошку загиблому випускнику на фасаді закладу.

Про хід виконання соціальної програми протидії захворюванню на туберкульоз на 2013-2016 рік доповіла директор Шепетівського міського центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді Тетяна Вінницька.

Розглянувши пропозиції громадських та релігійних організацій, трудового колективу, груп громадян, комісії з перейменування вулиць, площ і провулків у місті Шепетівка депутати прийняли рішення перейменувати:
  • вулицю та провулок Бєлінського на вулицю Соломії Крушельницької,
  • вулицю Терешкової на вулицю Ярослава Кревогубця,
  • вулицю та провулок Тургенєва на вулицю Митрополита Шептицького,
  • вулицю Чичеріна на вулицю Северина Наливайка.

Окрім цього депутати розглянули земельні питання, затвердили кошторис видатків на утримання апарату виконавчого комітету міської ради, передали з балансу адміністративно комунальної інспекції на баланс виконавчого комітету частину приміщення будинку побуту тощо.

З розглянутих питань були ухваленні відповідні рішення міської ради.
Останнє редагування 13 березня 2015, 16:30
0
репостів
0
репостів