Розділ Суспільство

На Шепетівщині створили Поле пам’яті загиблих захисників України

Автор 20 серпня 2024, 17:37

Молоді дубки, присвячені полеглим Героям, підростають у Голицькому лісництві філії «Славутське лісове господарство» ДП "Ліси України". Це поле лісівники створили у другий рік повномасштабного вторгнення Росії в Україну. Спочатку тут було 80 іменних деревець, нині – втричі більше.

«Філія тримає контакт із шістьма місцевими громадами і, на жаль, щомісяця доводиться додавати нові імена. Також до нас звертаються рідні загиблих із інших областей. Ми не можемо їм відмовити», - розповідає директор філії «Славутське лісове господарство» Руслан Гніздовський.

Це місце посеред лісу стало меккою для місцевих жителів. Люди приходять вшанувати військових, які у боротьбі за Україну віддали стукіт своїх сердець. Серед них син Тетяни Кондратюк.

d636b8b710e59251

«Сергій загинув за 6 днів до свого весілля і за два місяці до народження дитини. Я щотижня навідуюсь на його могилу, а після того йду на Поле пам’яті. Це справді особливе місце», - каже матір загиблого Героя.

У діброві підростає деревце і Герою України Денису Ріхтеру. Військовий загинув у травні 2022 року. Без батька залишилися двоє синів.

 «Ці висаджені дуби символізують силу, мужність і могутність - те, що можна сказати про наших хлопців», - зауважує дружина загиблого воїна Валентина Ріхтер.

На Полі пам’яті у Голицькому лісництві побувала знімальна група Суспільне Хмельницький. Журналісти поспілкувалися із лісівниками та рідними загиблих про значення меморіалу. Подробиці дивіться у сюжеті.

Відео

0
репостів
0
репостів