Розділ Суспільство

Замість повернення 81 га землі в громаду передав її фермерському господарству

Автор 05 червня 2024, 15:01

У власність Полонської територіальної громади Шепетівського району повернуто землі вартістю 21 млн грн. Про це повідомили на сторінці Шепетівської окружної прокуратури.

Було встановлено, що мешканець Шепетівщини у 2014 році на пільговій основі отримав в довгострокову оренду земельні ділянки для ведення фермерського господарства загальною площею 81 га.

Після створення ним фермерського господарства, вказані землі перейшли у користування господарства та використовувалися для його потреб в господарській діяльності.

За умовами договору оренди, після припинення юридичної особи, вказані землі підлягають поверненню у комунальну власність територіальної громади.

Водночас, після припинення фермерського господарства, вказані землі у власність громади не були повернуті, а були на позаконкурсній основі передані іншому фермерському господарству.

У суді окружна прокуратура довела незаконність вищезазначених дій.

Судом позов в інтересах держави в особі Полонської міської ради до фермерського господарства про зобов’язання повернути у комунальну власність земельні ділянки для ведення фермерського господарства задоволено.

Останнє редагування 05 червня 2024, 15:15
0
репостів
0
репостів