Розділ Суспільство

Мера Нетішина суд оштрафував за порушення Закону про держтаємницю, однак за дивних обставин

Автор 24 лютого 2024, 15:10
Супрунюк Олександр Олексійович Супрунюк Олександр Олексійович

Нетішинського міського голову Олександра Супрунюка притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення законодавства про державну таємницю. Про це стало відомо з постанови Нетішинського міського суду від 21 лютого 2024 року.

За резолютивною частиною рішення суду, мера Нетішина визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, передбаченого пунктом 8 частини 1 статті 212-2 КУпАП, тобто “недодержання вимог законодавства щодо забезпечення охорони державної таємниці під час здійснення міжнародного співробітництва, прийому іноземних делегацій, груп, окремих іноземців та осіб без громадянства та проведення роботи з ними”.

До нього застосовано мінімальний штраф, передбачений за таке правопорушення для посадових осіб — 510 гривень. Крім того, Олександр Супрунюк має сплатити на користь держави 605 гривень судового збору.

Нетішинський міський голова Олександр Супрунюк у соцмережах відреагував на рішення суду про притягнення його до адміністративної відповідальності.

Це вам не яйця по 17 грн! Розкрили надважливе правопорушення! Хто? Служба безпеки!!! Аж три офіцери на чолі з підполковником провели слідчі дії, кілька раз палили бензин з Хмельницького до Нетішина, щоб нарешті встановити факт адмінправопорушення мною! А саме -зустріч з бізнесменом, який має представництво в Львові, і в ході розмови,виявився громадянином Литви!!!

Звісно-резонанасне правопорушення!!! Під загрозою нацбезпека країни))) Яким чином я мав здогадатись та за два дні повідомити СБУ про те, що я не знав нікого не обходить!!! Те, що в кабінеті міського голови нема секретних документів, Те, що з мого кабінету підземного ходу на ХАЕС, чи до військових частин я вам не розповім. Бо воєнна тайна)))Те, що протокол складено за постановою, прийнятою Азаровим-Януковичем в грудні 2013 року-символічно. Ну і по принципу-було б тіло-буде діло. Слава богу, що хоч таке!

Також подив міського голови Нетішина викликало те, що він ще не отримав постанову суду, а інформацію вже активно почали поширювати з анонімних каналів.

Хоча постанова вступить в силу через 10 днів, протягом яких я буду подавати апеляцію. Із принципу. Ну і питання до правоохорнних органів - хто оприлюднив постанову, яка ще не вступила в силу?

Нагадаємо, доволі дивні речі почали відбуватись у місті енергетиків ще восени минулого року. Спочатку міського голову перестали пускати на атомну електростанцію, а потім президент Володимир Зеленський видав Указ про утворення військової адміністрації.

Це перша така структура не лише на Хмельниччині, але й в усіх тилових областях. Начальником новоствореної Нетішинської міської військової адміністрації призначили Григорія Олендру.

Останнє редагування 24 лютого 2024, 15:25
0
репостів
0
репостів