Розділ Суспільство

У Нетішині створюють військову адміністрацію, а мера не пускають на ХАЕС

Автор 13 жовтня 2023, 18:03

Доволі дивні речі відбуваються у місті енергетиків на Шепетівщині. Спочатку міського голову перестали пускати на атомну електростанцію, а сьогодні президент Володимир Зеленський видав Указ про утворення військової адміністрації.

Нетішинська міська рада до Дня захисників і захисниць відзначила нацгвардійців, які забезпечують охорону Хмельницької АЕС. Але передати їм подяки особисто міський голова Олександр Супрунюк не зміг — його не впустили на атомну електростанцію, де відбувались урочистості до свята, хоч він і мав перепустку.

Мер виставив на своїй сторінці у Фейсбук відео про це.

Супрунюк каже, що цим інцидентом із перепусткою “формально закінчилась співпраця між містом і атомною станцією”. За його словами, сталася прикрість, але вини міськради у цьому немає. І додає, що з попереднім керівництвом АЕС в місцевої влади була налагоджена “дуже продуктивна праця”.

“Зараз нам треба об’єднуватись, а не задовольняти свої особисті амбіції”, – підсумував мер.

На Хмельницькій АЕС підтвердили факт інциденту, утім зазначили, що здивовані реакцією очільника міста.

“Супрунюку був запропонований супровід для входу на територію станції, щоби привітати нацгвардійців. Він від цього відмовився і взагалі не пройшов. Згодом записав відеозвернення. Його фраза про припинення співпраці з ХАЕС нас відверто здивувала”, – прокоментували на підприємстві.

Додали, що перепустка, яку показував Супрунюк, була видана ще у 2016 році і зараз, у зв’язку із воєнним станом і обмеженим доступом на об’єкти критичної інфраструктури, на ХАЕС час від часу переглядають усі перепустки, які дозволяють вхід на територію атомної. Тож нічого страшного у цьому не вбачають.

“Такі перепустки, як показував Супрунюк, видавали виключно працівникам атомної. Це постійна перепустка. Звідки вона у нього — це питання до попередньої адміністрації ХАЕС”, – додали у пресслужбі.

І от сьогодні ;Указом президента України №690/2023 мають утворити Нетішинську міську військову адміністрацію Шепетівського району Хмельницької області.

Ця адміністрація стане першою, яку створюють на місцевому рівні не тільки в Хмельницькій області, а й взагалі у областях, де не відбувається військових дій.

Генеральному штабу Збройних Сил України, Хмельницькій обласній державній адміністрації здійснити відповідно до Закону України «Про правовий режим воєнного стану» заходи, пов’язані з утворенням військової адміністрації, зазначеної у статті 1 цього Указу.

Також вказано, що він набуває чинності із моменту опублікування, тобто — сьогодні.

В свою чергу, розпорядженням №177 Президент відразу ж призначив начальником новоутвореної адміністрації Григорія Олендру. Відомо, що раніше він працював в управлінні Служби безпеки України в Хмельницькій області.

Зазначимо, що мером Нетішина на виборах 2020 року було втретє обрано Олексанра Супрунюка (балотувався від партії “Воля”). До цього він обирався мером на позачергових виборах в травні 2014 та чергових у жовтні 2015 року).

Останнє редагування 13 жовтня 2023, 18:15
0
репостів
0
репостів